Τι γίνεται με τα μισθολόγια των golden boys της ΕΡΤ;

Τι γίνεται με τα μισθολόγια των golden boys της ΕΡΤ;

Ερώτηση από 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα «χρυσά» μισθολόγια των «γαλάζιων» golden boys της ΕΡΤ φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριου Κάτση, και της αν. Τομεάρχη Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασίας Γκαρά, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) στη Βουλή, αναφορικά με την πολιτική αμοιβών των στελεχών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι νουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «την ώρα που οι πολίτες να αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες λόγω της ακρίβειας που σαρώνει και του ενεργειακού κόστους να έχει εκτιναχθεί, η ‘‘γαλάζια’’ διοίκηση της ΕΡΤ μοιράζει ‘‘χρυσούς’’ μισθούς στα δικά της παιδιά».

Υπενθυμίζουν πως το αρχικό σχέδιο της διοίκησης της ΕΡΤ για αυξήσεις στους μισθούς των στελεχών υπερδιπλασίαζε τους μισθούς των διορισμένων σε θέσεις ευθύνης, περιλάμβανε μπόνους έως και 24.000 με τη συνολική επιβάρυνση να ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Τώρα προεκλογικά «η διοίκηση Ζούλα, επανεισηγείται νέα «χρυσά» μισθολόγια και μπόνους με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχιση της κατασπατάλησης των πόρων της ΕΡΤ».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως ενώ ο πρόεδρος και εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου, εισηγείται τεράστιες αμοιβές για μια «κάστα» ημετέρων, οι μισθοί των εργαζομένων παραμένουν παγωμένοι με την εταιρεία να μοιράζει κουπόνια σίτισης αντί μισθολογικών αυξήσεων. Αναφέρουν, δε, πως «την ίδια ώρα που ο κ. Ζούλας απαιτεί να δοθούν υπέρογκοι μισθοί για τα στελέχη της διοίκησης, προχωρά και σε μια σειρά περικοπών που υποβαθμίζουν την ποιότητα του παραγόμενου έργου και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων’.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως η ΕΡΤ δεν είναι τσιφλίκι κανενός αλλά χρηματοδοτείται απευθείας από τους πολίτες και αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού και επιβάλλεται ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας να λειτουργεί με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούν να πληροφορηθούν μεταξύ άλλων ποιο είναι το συνολικό κόστος των «χρυσών» μισθολογίων στον προϋπολογισμό της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., πόσοι, ποιοι, και σε ποιες θέσεις, πρόκειται να λάβουν τους «χρυσούς» μισθούς, βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης, και ποιος ο μισθός του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.

Παράλληλα, ζητούν να κατατεθούν, η εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τα συναρμόδια υπουργεία για την «Πολιτική Αποδοχών Στελεχών της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.», δυνάμει της παρ.7 του άρ.22 του ν.4354/2015 (όπως τροποποιήθηκε από το αρ.45 του ν.4779/2021, καθώς και το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υποβλήθηκε στα συναρμόδια Υπουργεία από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.