Μετά την ανανέωση της Ευρωλίγκας: Και νέο «χτύπημα» από την NOVA

Συμφωνία-μαμούθ για την ιδιοκτήτρια της Nova

To mega deal της United Group με τη Saudi Telecom.

Στη σύναψη συμφωνίας «μαμούθ» για την πώληση τηλεπικοινωνιακών υποδομών στη Saudi Telecom προχώρησε η United Group, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά deals που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη.

Η σαουδαραβική εταιρεία κινητής εξαγοράζει το 100% του δικτύου πύργων κινητής τηλεφωνίας που διαθέτει η United Group σε Βουλγαρία, Κροατία και Σλοβενία (TowerCo).H συμφωνία αποτιμά την TowerCo σε 1,22 δισ. ευρώ.

Η Saudi Telecom, μέσω της θυγατρικής της, TAWAL, αποτελεί τον μεγαλύτερο ολοκληρωμένο πάροχο υποδομών ICΤ στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, με περισσότερους από 16.000 πύργους κινητής τηλεφωνίας. Αυτή είναι η πρώτη επένδυση που πραγματοποιεί ο σαουδαραβικός κολοσσός στις Τηλεπικοινωνίες στην Ευρώπη.

Η πώληση της υποδομής ακολουθεί τη διεθνή τάση για διαχωρισμό των υποδομών των πύργων κινητής τηλεφωνίας από τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς, με τα έσοδα να ενισχύουν τη United Group στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

H BC Partners κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της United Group. Υπό την ηγεσία του Νίκου Σταθόπουλου, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Nova υλοποιεί ένα στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης που την καθιστά, όπως αναφέρει, πρωταγωνίστρια στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και των Media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σήμερα, η United Group έχει παρουσία σε 8 χώρες, συντηρεί 15.000 θέσεις εργασίας και παρέχει υπηρεσίες σε περισσότερους από 15.000.000 πελάτες, ενώ τα ετήσια έσοδά της ανέρχονται σε 2,7 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.