Debate 2023: Αυτή είναι η διαδικασία της τηλεμαχίας

Debate 2023: Αυτή είναι η διαδικασία της τηλεμαχίας

Πόσο θα διαρκεί κάθε ερώτηση;

Όλα είναι έτοιμα για το πρώτο debate των πολιτικών αρχηγών από το 2015, το οποίο θα λάβει χώρα το βράδυ της Τετάρτης σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο της ΕΡΤ.

Κεντρικός συντονιστή θα είναι, εκ μέρους της ΕΡΤ όπως είθισται να συμβαίνει, ο Γιώργος Κουβαράς. Τα ιδιωτικά, πανελλαδικά κανάλια θα εκπροσωπήσουν οι δημοσιογράφοι Μάρα Ζαχαρέα (Star), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Παναγιώτης Στάθης (Open) και Ράνια Τζίμα (MEGA).

Σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη της ΕΡΤ με τη συμμετοχή του διευθυντή ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών Γιάννη Τρουπή, συμφωνήθηκε το debate να έχει συγκεκριμένη διαδικασία ενώ ορρίφθηκε από τη διακομματική επιτροπή η πρόταση των δημοσιογράφων για μια ελεύθερη ερώτηση προς τους πολιτικούς αρχηγούς, στην έκτη και τελευταία ενότητα.

Τα κόμματα συμφώνησαν ότι το debate θα έχει διάρκεια τρεις ώρες, και θα περιλαμβάνει 5+1 θεματικές ενότητες:

  1. Οικονομία – ανάπτυξη – απασχόληση
  2. Εξωτερική πολιτική και άμυνα
  3. Κράτος – θεσμοί – διαφάνεια
  4. Υγεία – παιδεία – κοινωνικό κράτος
  5. Περιβάλλον – ενέργεια
  6. Νέα γενιά

Κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερολέπτων και κάθε απάντηση 1,5 λεπτό με follow up από 15 ως 45 δευτερόλεπτα με συνολική διάρκεια 3 λεπτά.

Στο πλαίσιο της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ θα θέσει την πρώτη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ η Μάρα Ζαχαρέα από τον Star θα υποβάλλει την τελευταία.

Το debate θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ κι από όλα τα κανάλια πλην του Mega που επέλεξε να μεταδώσει το Μίλαν – Ιντερ για το Champions League και θα προβάλλει την τηλεμαχία μέσω της υβριδικής του τηλεόρασης Mega Play.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.