Οι φιλικοί αγώνες προετοιμασίας του Άρη στο Novasports

Nέα «έκπληξη» από τη Nova…

9 μήνες μετά τη συγχώνευση με τη Wind.

Εννέα μήνες πέρασαν από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης Wind και Nova, και όπως συμβαίνει στα περισσότερα… ερωτευμένα ζευγάρια, τα οποία ενώθηκαν εις σάρκα μίαν, γεννήθηκε το πρώτο τέκνο.

Και το όνομα αυτού «Nova 5G Smartphone», το οποίο είναι το πρώτο branded κινητό της ελληνικής αγοράς, μετά από την εποχή του Vodafone Live, 20 χρόνια πριν!

Όπως γράφει το «Weekly Telecom», πρόκειται για μία εμβληματική κίνηση της Nova, η οποία κάνει ακόμα πιο έντονη της παρουσία της στην αγορά, τηρώντας την υπόσχεσή της ότι θα ταράξει τα νερά.

Προς το παρόν, το σίγουρο είναι ότι ταράζει τον ανταγωνισμό. Ειδικά στη συνδρομητική τηλεόραση, οι καθαρές νέες συνδέσεις το πρώτο εξάμηνο του 2023 ήταν 63 χιλιάδες, και οι 38 χιλιάδες από αυτές, δηλαδή το 60%, κατευθύνθηκαν προς τη Nova.

Στην κινητή, η τιμολογιακή πολιτική απέδωσε καρπούς, ή μάλλον συνδέσεις, και μέσα σε έξι μήνες, σχεδόν το σύνολο των νέων γραμμών, ήτοι 76 χιλιάδες, προσγειώθηκαν στο γήπεδο της Nova.

Nέα «έκπληξη» από τη Nova...

Σε ένα σύνολο συνδέσεων των 14,8 εκατομμυρίων στην ελληνική αγορά, το μερίδιο της Nova ήταν 3,2 εκατομμύρια, το οποίο μεταφράζεται σε μερίδιο 21,6%. Μάλιστα ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος βλέπει τη Nova ως προορισμό των πελατών του ανταγωνισμού, σημειώνοντας ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να λάβουμε μεγάλο μερίδιο από τους πελάτες που θέλουν να αλλάξουν πάροχο».

Στη σταθερή βέβαια, τα πράγματα είναι πιο δύσκολο να δείξουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού όλα είναι θέμα υποδομών δικτύων.

Με το δεδομένο ότι, για την ώρα, αρκετά μεγάλο μερίδιο των σταθερών συνδέσεων περνάει μέσα από μη ιδιόκτητο δίκτυο, η διαθεσιμότητα και οι τιμές χονδρικής είναι εκτός του ελέγχου της εταιρείας.

Σε αυτό τον τομέα, σύμφωνα με το «Weekly Telecom», η Nova έχει βάλει εμπρός το δικό της σχέδιο για το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας.

Μέχρι σήμερα, το δίκτυο οπτικών ινών Nova έχει περάσει από περίπου 190 χιλιάδες σπίτια, με περίπου το 70% να έχουν ήδη στην άκρη τους ένα router, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν τις 250 χιλιάδες. Το πρόγραμμα της Nova προβλέπει ότι μέχρι το τέλος 2024 θα φτάσουν στο μισό εκατομμύριο.

Όπως και να έχει, ο ανταγωνισμός των εταιρειών είναι υπέρ των καταναλωτών, και τα αναπτυξιακά πλάνα όλων των παικτών είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τα gigabytes να συγκρούονται σε ΚΑΦΑΟ, διασταυρώσεις, και πεζοδρόμια.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.