Μιντιάρχης | Εντέλει ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε και το ΕΣΡ… εκτέθηκε

Άνω κάτω το ΕΣΡ: Γεμίζει δημοσιογράφους η νέα σύνθεση του Δ.Σ.

Με πρόεδρο την Ευτέρπη Κοτζαμάνη.

Νέο ΕΣΡ με νέα σύνθεση θα συζητήσουν την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας θα προτείνει για τη θέση του προέδρου της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής την Ευτέρπη Κουτζαμάνη, πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αντιπρόεδρο σήμερα, η θητεία της οποίας κανονικά έληγε τον Φεβρουάριο του 2027.

Η εξαετής θητεία του προέδρου Αθανάσιου Κουτρομάνου και των μελών Καλλιόπης (Πόπη) Διαμαντάκου, Βασίλειου Καραποστόλη, Νικόλαου Κιάου, Ευαγγελίας Μήτρου, Γιώργου Πλειού και Γιώργου Σαρειδάκη έληξε στις 24 Νοεμβρίου 2022 και είχε πάρει παράταση χωρίς δικαίωμα επανεκλογής.

Για τη θέση του αντιπροέδρου αναμένεται να προταθεί ο Γιάννης Πολίτης (δημοσιογράφος εν ενεργεία στο κανάλι One), ο συνταξιούχος δημοσιογράφος με προϋπηρεσία στον Alpha Δημήτρης Σταυρόπουλος, ο πρώην επικεφαλής του ΑΠΕ και εργαζόμενος στο Powergame.gr Ευτύχης Παλλήκαρης, o δημοσιογράφος με θητεία στον ΑΝΤ1 Γιώργος Βλαβιανός και ο δημοσιογράφος επίσης με θητεία στον ίδιο σταθμό και πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης (φωτό).

Άνω κάτω το ΕΣΡ: Γεμίζει δημοσιογράφους η νέα σύνθεση του Δ.Σ.

Επίσης θα προταθούν ο Σπύρος Χρυσοφώτης – δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας και o Στέφανος Δέτσης– επίτιμος αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Σημειώνεται ότι μετά την τελευταία τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής απαιτείται πλειοψηφία 3/5 των μελών της Διάσκεψης για την έγκριση των διορισμών.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.