Το ΕΣΡ στο στόχαστρο του κόμματος Νίκη - Ποιες εκπομπές «καρφώνει»

Το ΕΣΡ στο στόχαστρο του κόμματος Νίκη – Ποιες εκπομπές «καρφώνει»

Για εκπομπές «που προσβάλουν την πίστη, τη φιλοπατρία και την οικογένεια».

Με την πρόεδρο του ΕΣΡ Ευτέρπη Κουτζαμάνη συναντήθηκε ο πρόεδρος του φιλοθρησκευτικού κόμματος Νίκη, Δημήτρης Νατσιός, προκειμένου να της καταθέσει υπόμνημα.

Όπως αναφέρουν από το κόμμα, το υπόμνημα αφορούσε «στο γενικό σιωπητήριο των μεγάλων ΜΜΕ απέναντι στη Νίκη, την εμφάνιση εκπομπών οι οποίες προσβάλουν την πίστη, τη φιλοπατρία και τον ιερό θεσμό της οικογένειας, προβάλλοντας ακατάλληλες εικόνες που θίγουν κυρίως μικρά παιδιά, την έλλειψη ουσιαστικού κώδικα δεοντολογίας των ΜΜΕ και την ασύστολη κρατική χρηματοδότηση που προωθεί την κυβερνητική γραμμή».

Όπως ανέφερε ο Νατσιός, η Κουτζαμάνη παρουσίασε «με τα πλέον μελανά χρώματα τη λειτουργία του ΕΣΡ, δηλώνοντας υποστελέχωση, υπολειτουργία και έλλειψη προσωπικού. Όπως ανέφερε, η λειτουργία του επαφίεται μόνο σε καταγγελίες πολιτών, ο έλεγχος των οποίων εκκρεμεί ήδη από το 2006». Γνωστά αυτά, βέβαια.

Μέσα από τη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τον Νατσιό, ο «διακοσμητικός» ρόλος της ανεξάρτητης Αρχής του ΕΣΡ και «η ουσιαστική αδιαφορία του κράτους απέναντι στους πολίτες οι οποίοι παραμένουν απροστάτευτοι απέναντι στον ηθικό εκτροχιασμό του προβαλλόμενου περιεχομένου των ΜΜΕ, δείγμα της υποταγής της σε… άνωθεν εντολές».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.