Τηλεοπτική συμφωνία - μαμούθ: 16 δις για δέκα χρόνια...

Τηλεοπτική συμφωνία – μαμούθ: 16 δις για δέκα χρόνια…

Λίγο πριν τη συμφωνία.

Η Ιταλία… χτυπήθηκε τα μάλλα από τον κορωνοϊό την άνοιξη και οι ομάδες της Serie A, ελέω της διακοπής και της απουσίας του κόσμου, μέτρησαν περί τα 500 εκατ. ευρώ σε ζημία, όλες μαζί.

Ωστόσο η επόμενη μέρα δείχνει, παρά τις δυσκολίες, ακόμη καλύτερη και η Λίγκα ζήτησε από τα ξένα funds, που συμμετέχουν στη διαδικασία εξαγοράς μεριδίου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, να καταθέσουν τις τελικές προσφορές τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι κοινοπραξίες ιδιωτικών κεφαλαίων CVC Capital Partners και Bain Capital ανταγωνίζονται για το 10% συμμετοχής σε μια νεοσύστατη εταιρία, η οποία θα διαχειριστεί τα δικαιώματα μετάδοσης του ιταλικού πρωταθλήματος για τις επόμενες δέκα σεζόν.

Τα δύο funds υπέβαλλαν αρχικές προτάσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου εκτιμώντας την αξία του 10%, σε περίπου 1,6 δισ. ευρώ (ήτοι 16 δισ. για 10 χρόνια!) και πλέον εργάζονται πάνω στη βελτίωση της δομής και των όρων των προσφορών τους.

Η εν λόγω συμφωνία θεωρείται «κλειδί» για την ενίσχυση του τηλεοπτικού χάρτη του πρωταθλήματος, ειδικά στο εξωτερικό, βοηθώντας παράλληλα συλλόγους, όπως η Γιουβέντους και η Μίλαν, να ξεπεράσουν την κρίση του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.