Έρχεται και νέα στήριξη των ΜΜΕ από την Κυβέρνηση

Έρχεται νέα στήριξη των τηλεοπτικών ΜΜΕ από την κυβέρνηση

Nέα λίστα Πέτσα.

Την πρώτη φορά προκλήθηκε σάλος… και λίγα λέμε: η κυβέρνηση έβγαλε από τον κρατικό κορβανά 20 εκατ. ευρώ και τα μοίρασε στα ελληνικά ΜΜΕ, δημοσιεύοντας ύστερα από καιρό τη λίστα, την περιβόητη «λίστα Πέτσα».

Όπου η μοιρασιά ήταν… ό,τι να ‘ναι: δόθηκαν χρήματα σε ανύπαρκτα sites ή ιστότοπους λίγων ημερών, δόθηκαν πολλά σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες, δόθηκαν ως και σε sites που ασχολούνται με την… κομψή Μαρέβα, με αποτέλεσμα αρκετά ΜΜΕ να επιστρέψουν τα χρήματα. Όπως, μάλιστα, αυτά του Βαγγέλη Μαρινάκη μάλιστα.

Φαίνεται όμως ότι έρχεται και νέα… λίστα Πέτσα. Και με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών του Ιανού, δίνεται η δυνατότητα της «ανάθεσης υπηρεσιών επικοινωνίας και μετάδοσης μηνυμάτων για την πανδημία κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων» με αρμοδιότητα (ποιου άλλου;) του Στέλιου Πέτσα.

«Με κοινή απόφαση του Υπουργού στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις ανάθεσης και παροχής των υπηρεσιών, διαδικασίας διάθεσης των σχετικών πιστώσεων για την κάλυψη της προκαλούμενης δαπάνης και οι λοιπές αναγκαίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του παρόντος.

Ο Υπουργός στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης είναι αρμόδιος για την υλοποίηση του παρόντος».

Κοντολογίς, η κυβέρνηση θα αποφασίσει αυτή τη φορά που θα μοιράσει χρήματα. Τόσο απλά.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.