ΕΣΗΕΑ: «Να καλυφθεί τηλεοπτικά η απόφαση για τη ΧΑ»

ΕΣΗΕΑ: «Να καλυφθεί τηλεοπτικά η απόφαση για τη ΧΑ»

Η κορυφαία στιγμή για την ελληνική δημοσιογραφία.

Αύριο, Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου θα αναγνωστεί, μετά από δίκη που διήρκεσε 5,5 χρόνια, η απόφαση του Δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

Και η αλήθεια είναι ότι  συνάδελφοι, με τις δημοσιογραφικές τους έρευνες, φώτισαν ουσιώδεις πτυχές της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης και παρουσίασαν στο δικαστήριο πρόσθετα πειστήρια.

Εξίσου αλήθεια είναι πως η ολοκλήρωση της δίκης αποτελεί μία κορυφαία στιγμή για την ελληνική δημοσιογραφία καθώς οι συνάδελφοι αποκάλυψαν το αποκρουστικό προσωπείο της Χρυσής Αυγής, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό χωρίς φόβο, αγνοώντας επιθέσεις, απειλές και εκφοβισμούς.

Η ΕΣΗΕΑ ενημερώθηκε ότι τίθεται αριθμητικό όριο 50 δημοσιογράφων, που θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στην αίθουσα του Εφετείου για να καλύψουν το γεγονός. Τις διαπιστεύσεις συντονίζει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης ζήτησε να επιτραπεί η τηλεοπτική κάλυψη της διαδικασίας. Η συνήθης πρακτική της διανομής οπτικοακουστικού υλικού από την ΕΡΤ θα μπορούσε να εξυπηρετήσει την ανάγκη περιορισμού των παρισταμένων στην αίθουσα.

«Οι δημοσιογράφοι θα κάνουμε και πάλι το χρέος μας να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη. Ενώνουμε τη φωνή μας με την κοινωνία που ζητεί τη δικαίωση των θυμάτων και την καταδίκη των εχθρών της δημοκρατίας» αναφέρεται.