Γιατί τέτοια απαξίωση, κ. υπουργέ;

Γιατί τέτοια απαξίωση, κ. υπουργέ;

Η κυβέρνηση απαξιώνει sites και εφημερίδες

Για μία ακόμη φορά ο Στέλιος Πέτσας, ο άνθρωπος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση στα Μέσα και «σήκωσε» την υπόθεση με τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ για την καμπάνια προστασίας από τον κορωνοϊό, απασχολεί τη μιντιακή -και όχι μόνο -κοινότητα.

Διότι, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε  συζήτηση στη Βουλή για το επείγον σχέδιο νόμου μέτρων στήριξης σε πληγέντες από τον «Ιανό», αποκαλύφθηκε η νέα «επιδότηση» της κυβέρνησης προς τα Μέσα. Οχι όλα και όχι, αυτή τη φορά, 20 αλλά 2 με 3 εκατ. ευρώ, που θα διοχετευτούν στα έξι πανελλαδικά κανάλια – και μόνο.

Μάλιστα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ερωτώμενος για προτάσεις περί δωρεάν μετάδοση των διαφημιστικών μηνυμάτων που αφορούν τα μέτρα για την πανδημία, υποστήριξε ότι «ελέγχονται για την αποτελεσματικότητά τους»!

Μα, είναι δυνατόν;

Κι όλα αυτά ενόσω το ψηφισμένο από τη Βουλή, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επί κυβέρνησης ΝΔ, με τις ψήφους και των δύο ως αξιωματική αντιπολίτευση, νομοσχέδιο περί ενίσχυσης του Τύπου έχει πεταχτεί στις καλένδες. Εχει απαξιωθεί, παρά τις φωνές των συνδικαλιστικών ενώσεων.

Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια, εκ νέου απαξιώνει τον Τύπο, την πεμπτουσία της ενημέρωσης. Όπως απαξιώνει και, φυσικά, το ελληνικό διαδίκτυο με εκατομμύρια κλικς, ήτοι αναγνώστες, μηνιαίως, πολύ παραπάνω από όσους βλέπουν ελληνικά κανάλια.

Γιατί, κ. υπουργέ;

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.