Δίκη Χρυσής Αυγής: Νίκησε (και) η δημοσιογραφία…

Δίκη Χρυσής Αυγής: Νίκησε (και) η δημοσιογραφία…

Οι μαχητικοί ρεπόρτερ που ανέδειξαν το ναζιστικό μόρφωμα.

Ο κόσμος ζητάει από τους δημοσιογράφους να λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Κι έτσι πρέπει.

Η ιστορία έγραψε ότι την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 ο φασισμός, η ακροδεξιά, οι υμνητές των ναζί καταδικάστηκαν, η ΧΑ αποτελεί και επίσημα εγκληματική οργάνωση – με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και νομικά.

Ομως όχι, δεν ηττήθηκε ο φασισμός. Ηταν απλά μια μικρή νίκη, με μεγάλο αποτέλεσμα και σε αυτή συνέβαλλε και ο δημοσιογραφικός κόσμος. Δραστικά.

Η Μαρία Ψαρά και ο Λευτέρης Μπιντέλας του «Εθνους», ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης από την «Εφημερίδα των Συντακτών», η Ελευθερία Κουμάντου από τον Αθήνα 9.84, ο Νίκος Χασαπόπουλος από «Το Βήμα», οι συντελεστής του Goldendawnwatch και, βεβαίως ο δικηγόρος, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Οπως και αρκετοί άλλοι, με τα ρεπορτάζ τους, κατόρθωσαν να σπάσουν το αυγό προτού βγάλει νέο φίδι. Αρκετά Μέσα, αρκετοί συνάδελφοι, (απ)έδειξαν ότι το μαχητικό ρεπορτάζ παραμένει ενεργό. Ζωντανό. Ακέραιο. Με αποκαλύψεις.

Ευχή, οι πάνω από 400.000 πολίτες αυτής της χώρας, που λέρωσαν τα χέρια τους ψηφίζοντας τη ΧΑ στις εκλογές, ακόμη μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να κατάλαβαν, να κατανόησαν το λάθος τους.

Η Δημοκρατία είναι… γυναίκα: δεν είναι τέλεια. Εξίσου και το πολίτευμα: έχει κενά. Οπως και η Δημοσιογραφία. Και δε νίκησε η Δημοκρατία, αλλά η Δημοσιογραφία, κόντρα σε συναδέλφους – εξαιρέσεις που… απορούσαν για τον λόγο της συγκέντρωσης.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.