Πώς θα σας φαινόταν να είχατε Cosmote TV και να βλέπατε… Nova;

Vodafone, Cosmote, Wind και Forthnet: Όλες με streaming πλατφόρμες

Από τη συνδρομητική, στο streaming.

Οσο ο καιρός περνάει, ολοένα και αναπτύσσεται το streaming περιερχόμενο, παγκοσμίως αλλά και εν Ελλάδι. Εσχατο, και τρανταχτό, παράδειγμα ότι η ΕΡΤ Sports, το αθλητικό κανάλι της ΕΡΤ, θα κλείσει και θα μείνει μόνο διαδικτυακό, μέσω ERTflix.

Είναι παγκόσμιο το φαινόμενο και επενδύουν πλέον στις over the top, ως λέγονται, υπηρεσίες και ούσες στα… χνάρια του Netflix, κολοσσοί όπως η Amazon (με την Prime Video) και η Apple (με την Apple TV).

Η Cosmote ξεκίνησε από τις αρχές του 2020 τη δική της over the top πλατφόρμα, συμπεριλαμβάνοντας και το πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα που διαθέτει ενώ παράλληλα επενδύσει και σε δικές της παραγωγές, εμπλουτίζοντας το περιεχόμενο που προσφέρει με νέες σειρές μυθοπλασίας και ιστορικά ντοκιμαντέρ: πρόσφατα έκανε συμπαραγωγή με το National Geographic για την Κέρο ενώ η ταινία «Tehran» (από το δημιουργικό team του -πετυχημένου- «Fauda» – σ.σ. να τη δείτε, εξαιρετική) γυρίστηκε κατά κύριο λόγο στην Αθήνα, με συμπαραγωγό την Cosmote TV και τα δικαιώματα του εξαγόρασε η Apple.

Η Forthnet είχε λανσάρει νωρίτερα τη streaming πλατφόρμα Novaflix με πρόσβαση σε ταινίες, σειρές και κανάλια της -αλλά όχι στα αθλητικά της. Ακολούθησε η αλλαγή ιδιοκτησίας της Forthnet και ακούγεται ότι σύντομα θα επανέλθει εκ νέου σε επένδυση σε παραγωγές ή συμπαραγωγές ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Over the top πλατφόρμα έχει βγάλει και η Vodafone, με τη Vodafone TV και επεκτείνοντας παράλληλα τη συνεργασία που είχε ξεκινήσει με το HBO. Ως τώρα η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω των εφαρμογών της υπηρεσίας για Android και iOS smartphones και tablets και προσεχώς θα γίνει και από Samsung και LG αλλά και μέσω browser για σταθερούς και φορητούς υπολογιστές (κάτι που ήδη ισχύει για τις υπηρεσίες Cosmote και Nova).

Τη δική της OTT πλατφόρμα έχει λανσάρει ήδη από την άνοιξη του 2018 και η Wind, τη Wind Vision που δίνει πρόσβαση σε περισσότερα από 60 συνδρομητικά κανάλια αλλά και στο Netflix – με επιπλέον χρέωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) το σύνολο των συνδρομητών υπηρεσιών τηλεόρασης που παρέχουν οι ελληνικές εταιρείες ήταν 1.070.922 στα τέλη του 2019. Και ήδη, η Cosmote λέει πως στη δική της over the top έχουν μπει 100.000 συνδρομητές.

Το μέλλον δεν έρχεται ήρθε.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.