Να πώς έκλεισε το μεγάλο deal με τη Microsoft

Να πώς έκλεισε το μεγάλο deal με τη Microsoft

Το παρασκήνιο της συμφωνίας.

Στον απόηχο της μεγάλης επένδυσης που ανακοινώθηκε προ ημερών, και αφορά στη δημιουργία data center από τη Microsoft στην Ελλάδα, ενδιαφέρον είχαν οι αναφορές του προέδρου της αμερικάνικης εταιρείας για το πώς η συμφωνία αυτή επιτεύχθηκε.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Brad Smith, αποκάλυψε ότι ο παγκόσμιος κολοσσός της πληροφορικής δεν είχε σκοπό να εντάξει την Ελλάδα στα σχέδια για τη δημιουργία data centers. Τι άλλαξε όμως αυτή του τη σκέψη; Η συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.

Σε αυτή τη συνάντηση, σύμφωνα με τον Smith, ο Έλληνας πρωθυπουργός, του ζήτησε η Microsoft να δει πιο σοβαρά την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό.

Όπως είπε λοιπόν ο ισχυρός ανήρ της Microsoft, ο κ. Μητσοτάκης ήταν πειστικός, κάτι που οδήγησε στην επίσκεψή του στην Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου αποφασίστηκε η αλλαγή των αρχικών σχεδίων, και η ένταξη της Ελλάδας στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, με τη δημιουργία ενός γιγαντιαίου data center στην Αττική, εκτοπίζοντας από τη λίστα των επιλογών τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Τα credits γι’ αυτή την επιτυχία ανήκουν, εκτός από τον κ. Μητσοτάκη, στον προϊστάμενο του οικονομικού του γραφείου, Αλέξη Πατέλη, που ήταν παρών σε κάθε συνάντηση, καθώς επίσης και στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, που είχε αναλάβει τις εμπιστευτικές επαφές.

Από πλευράς Microsoft, ο συνδετικός κρίκος ήταν ο CEO της Microsoft Ελλάδας, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, ο οποίος περιχαρής δήλωσε κατά την υπογραφή της συμφωνίας, «στην 2η και 3η βιομηχανική επανάσταση, η χώρα μας βρέθηκε ουραγός, στην 4η θέλουμε να βρεθούμε με τους πρωτοπόρους».

Μακάρι…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.