Οι εκδότες, ο Τσίπρας και η ενίσχυση των εφημερίδων

Οι εκδότες, ο Τσίπρας και η ενίσχυση των εφημερίδων

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση.

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κυρίου Αλέξη Τσίπρα και του προεδρείου της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Νίκου Χατζηνικολάου, Ιωάννη Φιλιππάκη, Ανδρέα Κουρή και Αναστάσιου Μπούρα.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τα μείζονα και επείγοντα θέματα που απασχολούν στις εφημερίδες και που εκκρεμούν την τελευταία πενταετία.

Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην πολλάκις εξαγγελθείσα και νομοθετικά προβλεφθείσα οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων (που ουδέποτε υλοποιήθηκε), όσο και στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στις επιχειρήσεις του  Τύπου.

Οι εκδότες υπογράμμισαν την ανάγκη για θέσπιση του μηδενικού ΦΠΑ στην τιμή πωλήσεως και στον κύκλο εργασιών της έκδοσης της εφημερίδας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν θετικός στα αιτήματα και τις θέσεις του προεδρείου της ΕΙΗΕΑ για την στήριξη των επιχειρήσεων του Τύπου και των εργαζομένων σε αυτές.

Στα ίδιο πλαίσιο, θα συνεχιστούν συνεχίσουν οι συναντήσεις που ζήτησε η ΕΙΗΕΑ με τους επικεφαλής όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.