Η στιγμή που τελείωσε τη Χρυσή Αυγή από τα πάνελ

Η στιγμή που τελείωσε τη Χρυσή Αυγή από τα πάνελ

Πριν από οκτώ χρόνια.

Το αυγό του φιδιού μεγάλωσε σταδιακά στη χώρα μας. Εφτασε ως και τη Βουλή, ντροπιάζοντας με την παρουσία της το Ελληνικό Κοινοβούλιο και πλέον παίρνει θέση στον… Κορυδαλλό, έχοντας κριθεί, και καταδικαστεί, ως εγκληματική οργάνωση.

Το 2015 όμως έφθασε να έχει, ισότιμο με άλλα κόμματα, τηλεοπτικό χρόνο με εντολή του ΕΣΡ που επιχειρούσε να επιβάλει την ίση προβολή των κομμάτων. Και η εν λόγω Αρχή οφείλει, πλέον, να είναι υπόλογη διότι η επίκληση του νόμου για «πολιτική πολυφωνία» από τους τηλεοπτικούς σταθμούς αποδείχθηκε, εντέλει, σαθρό ως επιχείρημα.

Πάντως όσα κανάλια δεν ήθελαν, όντως, να καλούν μέλη της ΧΑ στα πάνελ τους, βρήκαν (εκτός προεκλογικής περιόδου) την αφορμή από το αξέχαστο, ξεδιάντροπο σκηνικό βίας του Ηλία Κασιδιάρη στο πρωινό του ΑΝΤ1, όταν χειροδίκησε εις βάρος της Λιάνας Κανέλλη τον Ιούνιο του 2012.

Απόρροια της εν λόγω τραμπούκικης συμπεριφορά, η μείωση ως μηδενισμός προσκλήσεων μελών της ΧΑ στα πάνελ των στούντιο ενώ εκπρόσωποι άλλων αρνούνταν να παρευρεθούν αν υπήρχε συμμετοχή χρυσαυγίτη.

Βεβαίως, παρά το εν λόγω σκηνικό, το ΕΣΡ δήλωνε ότι ο κάθε σταθμός πρέπει να λαμβάνει μέτρα που να υποστηρίζουν τη νηφαλιότητα. «Αν υπάρχει εκτροπή, μπορεί να προβαίνει σε… διαφημιστικό διάλειμμα» και αρνούνταν να βάλει το μαχαίρι ως το κόκκαλο.

Τα χρόνια πέρασαν, η ΧΑ μπήκε στη βουλή και το 2015 στις δύο προεκλογικές περιόδους τα κανάλια από τη μία υποχρεώνονταν να καλύπτουν ειδησεογραφικά την εγκληματική οργάνωση, από την άλλη να προβάλλουν τις θέσεις τους. Αθάνατο, ελληνικό κράτος.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.