Αναστολή συμβάσεων στην ΕΦΣΥΝ σε δεκάδες δημοσιογράφους εν μέσω κορωνοϊού

Αφέθηκαν στη μοίρα τους από την κυβέρνηση οι αθλητικές εφημερίδες

Παρά τις υποσχέσεις Πέτσα.

Η μερίδα του Τύπου που… χτυπήθηκε περισσότερο εν μέσω κορωνοϊού είναι το αθλητικό «κομμάτι» αυτού.

Χωρίς δράση, χωρίς μεγάλη ειδησεογραφία, με κλειστά τα περισσότερα σημεία πωλήσεων, οι αθλητικές εφημερίδες, είδαν εν μέσω πανδημίας, πτώση σχεδόν 70% στις πωλήσεις τους! Κι όμως, παρά τις δυσκολίες, επέλεξαν να συνεχίσουν να κυκλοφορούν, περιμένοντας βέβαια να γίνει πράξη η υπόσχεση της κυβέρνησης.

Η οποία, δια στόματος Στέλιου Πέτσα, το φθινόπωρο είχε δεσμευθεί να τροποποιήσει και να προχωρήσει το νομοσχέδιο για τη στήριξη του Τύπου, αυξάνοντας μάλιστα το μπάτζετ από τα 2,5 εκατ. ευρώ στα 7,5 εκατ. ευρώ για το σύνολο των ελληνικών εφημερίδων. Το νομοσχέδιο δημοσιεύτηκε, «πάγωσε» ελέω αντιδράσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποσχέθηκε εφαρμογή του ως τον Απρίλιο και έκτοτε… ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Μεσολάβησε, βεβαίως, η πανδημία του κορωνοϊού και η καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», για την οποία η κυβέρνηση έβγαλε από τον κρατικό κορβανά αρχικώς 11 εκατ. ευρώ και, κατόπιν, άλλα 20 εκατ. ευρώ. Χρήματα όμως που ούτε κατά διάνοια δεν κάλυψαν τις ανάγκες μερικών εφημερίδων, ειδικά των αθλητικών που… υστέρησαν κατά πλειονότητα στο μοίρασμα της «πίτας».

Η ενίσχυση του Τύπου, που γίνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, είχε συμφωνηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε τροποποιήσεις όμως η απόφαση παραμένει στο συρτάρι – και ουδείς εξηγεί το γιατί. Και ο κίνδυνος να κλείσουν κάποιες εφημερίδες –ειδικά οι αθλητικές– μεγαλώνει.