Πότε θα ολοκληρωθεί η πώληση της Forthnet

Εξελίξεις στη Nova: Αναζητείται νέος CEO

Δεν θα συνεχίσει ο Πάνος Παπαδόπουλος.

Οι προθέσεις της BC Partners Holdings, νέας ιδιοκτήτριας της Forthnet, δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη αναφορικά με τη νέα διοίκηση και, κυρίως, τον άνθρωπο που θα… τρέξει την εταιρεία στη νέα εποχή.

Η BCPH προχώρησε προ μερικών ημερών στη μετατροπή ομολογιών σε μετοχές, και κατέχει πλέον το 33,2% των μετοχών της εταιρείας Κάντζας.

Παράλληλα, βάσει συμφωνίας μέσω της θυγατρικής της (Newco United Group Hellas) διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης (σ.σ. call option), για την απόκτηση συνολικά 58.473.079 μετοχών της Forthnet που αντιστοιχούν σε ποσοστό 22,63% και τις οποίες σήμερα κατέχουν οι Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Τράπεζα Αττικής.

Σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης, η Newco United Group Hellas θα κατέχει άμεσα σχεδόν το 53% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, άρα οι αλλαγές στη μετοχική σύνθεση θα αποφασιστούν μόλις οριστικοποιηθεί η στρατηγική της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο Πάνος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Forthnet και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. από τον Φεβρουάριο του 2011, δεν θα παραμείνει στη θέση του και από την BC Partners Holdings αναζητείται ο επόμενος…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.