Τηλεοπτικό κίνημα των Άγγλων φιλάθλων κατά του PPV

Τηλεοπτικό κίνημα των Άγγλων φιλάθλων κατά του PPV

«Με 15 λίρες τρώνε τρεις οικογένειες».

Προσπαθώντας να καπηλευτεί τη… στέρηση του κόσμου από την αγαπημένη του ομάδα, η Premier League σε συνεργασία με τα τηλεοπτικά δίκτυα ξεκίνησε υπηρεσία pay per view για τα ματς της μεγάλης κατηγορίας που δεν μεταδίδονται live: πάντα η EPL αυτό έπραττε για τη «ζώνη των 3» ώστε να πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο.

Περί τα 100 ματς ετησίως δεν μεταδίδονται τηλεοπτικά.

Ωστόσο δεν είναι δα και φθηνή ως υπηρεσία: 15 λίρες, ήτοι 16,5 ευρώ ανά ματς, ξεκινά! Και ο κόσμος στο Νησί εξοργίστηκε τόσο που αποφάσισε να κάνει καμπάνια ενάντια στην πληρωμή του ppv.

Ενδεικτικό ότι τις προάλλες το hashtag #BoycottPPV έγινε viral, με τους οπαδούς της Νιούκαστλ να κάνουν την αρχή: κάλεσαν τον κόσμο το εν λόγω ποσό, αντί να το δώσει για να δει πληρώσει τον αγώνα να το προσφέρει σε Foodbank, που μαζεύει φαγητό για τους απόρους. Σαν τα δικά μας, κοινωνικά παντοπωλεία.

Ακολούθησαν οι φίλοι της Λιντς, της Λίβερπουλ και γενικώς εξαπλώνεται, με σύνθημα «Με 15 λίρες τρώνε τρεις οικογένειες». Ενδεικτικό ότι η… μη παρακολούθηση του Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4 συνεισέφερε με 16.000 λίρες από 1.100 δωρητές ενώ, σε ανάλογες διαδικτυακές καμπάνιες, οι φίλοι της Λιντς συγκέντρωσαν πάνω από 40.000 λίρες και αυτοί της Λίβερπουλ πάνω από 110.000!

Τηλεοπτικό κίνημα των Άγγλων φιλάθλων κατά του PPV

Αντιδράσει προκαλεί και η πρόσφατη προβολή σε κινηματογράφους του αγώνα Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι, εν μέσω του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού (και στο Νησί). Οι «Times» αποκάλυψαν ότι το ματς προβλήθηκε σε ομάδες περισσότερων από 100 φιλάθλων σε κινηματογράφους του Λονδίνου, ένας εξ αυτών μάλιστα βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά από το γήπεδο.

«Εάν επιτρέπεται στους ανθρώπους να κάθονται σε αεροπλάνο για ώρες, ή στον κινηματογράφο, ή ακόμη και να παρακολουθούν ποδόσφαιρο σε έναν κινηματογράφο, γιατί όχι έξω, σε ένα περιβάλλον γηπέδου που διαχειρίζεται και ελέγχεται επαγγελματικά;» αναρωτήθηκε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γουντγουόρντ…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.