Επιστρέφει μία από τις πιο αμφιλεγόμενες εκπομπές της ΕΡΤ

Nτοκιμαντέρ για την Επανάσταση του ’21 από την ΕΡΤ

Τέσσερις σειρές ντοκιμαντέρ.

Με την παραγωγή και προβολή τεσσάρων σπουδαίων σειρών με ιστορικά ντοκιμαντέρ η ΕΡΤ θα… μετάσχει στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και την εθνική παλιγγενεσία.

Στόχος, στον κύκλο των τεσσάρων σειρών, είναι να αναδειχθεί η μεγάλη εικόνα του Αγώνα που οδήγησε στην αναγέννηση του έθνους.

Ποιες είναι οι τέσσερις σειρές;

  • «1821, η Ελληνική Επανάσταση»: σειρά ντοκιμαντέρ 13 επεισοδίων που φωτίζουν σπουδαία κεφάλαια της περιόδου, όπως τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, τις συνθήκες που επικρατούσαν στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, την ανάπτυξη του φιλελληνισμού, τη Φιλική Εταιρεία κ.ά.
  • «Τοπόσημα του ’21»: σειρά ντοκιμαντέρ 12 επεισοδίων που ιχνηλατούν τα αποτυπώματα που έχει αφήσει η Επανάσταση στους τόπους οι οποίοι συνδέθηκαν με τον ξεσηκωμό του Γένους. Καταγράφονται επίσης οι ήχοι, οι μουσικές, αλλά και οι παραδόσεις που δημιουργήθηκαν με έναυσμα τον ξεσηκωμό.
  • «1821 και το φιλελληνικό κίνημα στις ΗΠΑ»: σειρά ντοκιμαντέρ 11 επεισοδίων που αναδεικνύουν μία από τις σημαντικότερες πτυχές της Επανάστασης, το ιδεολογικό της περιεχόμενο και την απήχησή του μέσω του φιλελληνικού κινήματος, στις ΗΠΑ.
  • «1821»: σειρά ντοκιμαντέρ 12 επεισοδίων που παρουσιάζουν τα 200 χρόνια ιστορίας από την έναρξη της Επανάστασης σε συνεργασία με τους κύριους φορείς της χώρας που ασχολούνται με την Ιστορία, όπως τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.