Πότε θα ολοκληρωθεί η πώληση της Forthnet

Έβρεξε εκατομμύρια ευρώ στη Forthnet

Παράς με ουρά στην εταιρεία ενόψει Champions League.

Το υποσχέθηκαν, έγινε πράξη. Οι νέοι μέτοχοι της Forthnet δεν είχαν σκοπό απλώς να αποκτήσουν το 32% των μετοχών της εταιρείας, ως και έγινε, αλλά είχαν τάξει άμεση εισροή χρημάτων στη συνδρομητική, ώστε να κατορθώσει να ανακάμψει στην αγορά.

Όπερ και εγένετο: η NewCo United Group Hellas, θυγατρική της BC Partners, η οποία έχει αποκτήσει το εν λόγω της στην τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, έριξε 27 εκατ. ευρώ… ζεστά ζεστά, μέσω ανακυκλούμενου ομολογιακού δανείου το οποίο θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την ίδια, με εγγυήτρια τη θυγατρική εταιρεία της εκδότριας, τη Forthnet Media.

Τα εν λόγω 27 εκατ. αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης για να επανέλθει η εταιρεία στο παιχνίδι του ανταγωνισμού.

Τι ακολουθεί; Η ενεργοποίηση της Nova Mobile, ως εικονικός πάροχος κινητής (υπό από το δίκτυο της Vodafone), αλλά και η έναρξη επενδύσεων και εξαγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων, για να ενισχυθεί η Nova, ο οποία εμφανώς υστερεί πλέον εν συγκρίσει με την Cosmote TV.

Και, κυρίως, αθλητικά. Αυτά πουλάνε, κακά τα ψέματα. Και με δεδομένο ότι για τις αρχές του 2021 αναμένεται ο διαγωνισμός για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League και του Europa League για την τριετία 2021-24, δεν ήταν τυχαία η εισροή τόσων χρημάτων στα ταμεία της Forthnet. Άλλωστε, θα χρειαστεί μεγάλη εγγυητική για να διεκδικήσει ένα.. προϊόν που κόστισε στην Cosmote TV σχεδόν 100 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα τριετία…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.