Και τι ρόλο ύπαρξης έχει το ΕΣΡ, κύριε πρόεδρε;

Και τι ρόλο ύπαρξης έχει το ΕΣΡ, κύριε πρόεδρε;

Είπε πως έχει «περιορισμένες δυνατότητες» και «σοβαρά εμπόδια».

Σύμφωνοι, από τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να επιτελέσει το θεσμικό του καθήκον, ο πρόεδρος του ΕΣΡ πρέπει να παραιτηθεί, θέση που εξέφρασε πρόσφατα το Κίνημα Αλλαγής.

Και με τι αφορμή; Για τον μη έλεγχο της τήρησης της αναλογικής προβολής των πολιτικών κομμάτων στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος, Αθανάσιος Κουτρομάνος, δεν προέβη σε καμία σχετική ενέργεια εδώ και τρεις εβδομάδες.

Είναι λοιπόν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε θέση να εξετάσει τα θεμελιώδη ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, όπως αυτές απορρέουν από το σύνταγμα και τη σχετική νομοθεσία, ήτοι τη διασφάλιση του πλουραλισμού στην ενημέρωση των πολιτών και την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβάσεων; Ευθαρσώς, δια στόματος του προέδρου του ΕΣΡ… όχι.

Ο Κουτρομάνος, εμφανιζόμενος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και υποστήριξε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει «περιορισμένες δυνατότητες» και «σοβαρά εμπόδια». Μα αν υπάρχουν εμπόδια που το ΕΣΡ δεν μπορεί να υπερκεράσει, τότε τι λόγο ύπαρξης έχει; Αρα το «ήρθατε και μας είπατε ότι δεν έχετε όπλα να πολεμήσετε», που χαρακτηρίστηκε ως «παραμύθια της Χαλιμάς» από ένα «αργόμισθο πρόεδρο» (σ.σ. λόγια του Αντώνη Μυλωνάκη, βουλευτή της Ελληνικής Λύσης) δεν έχουν πλέον… πάτημα να ειπωθούν; Εχουν.

Αλλά για ποιο ΕΣΡ μιλάμε που από τις εκλογές και μετά έχει λάβει ελάχιστες αποφάσεις και εν κρυπτώ, δίχως καν την καθιερωμένη ενημέρωση προς τους μιντιακούς ρεπόρτερ…

Από την άλλη, ναι, έχει δίκιο όταν λέει ότι το ΕΣΡ, όταν επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς για παραβίαση των αρχών της πολιτικής πολυφωνίας, το ΣτΕ πάντα τις… ακυρώνει. Ωστόσο νομικό σύμβουλο δεν έχει το ΕΣΡ για να επιβάλλει την ποινή γραμμένη… σωστά; Με επιχειρήματα;

Για αποσιώπηση ειδήσεων για την ευθύνη του κράτους κατά τη διάρκεια της πανδημίας έκανε λόγο από το ΚΚΕ ο Γιάννης Δελής που υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση σύμφωνα με τη δύναμη των κομμάτων. Για απουσία των θέσεων του ΜέΡΑ 25 από πολλά ΜΜΕ έκανε λόγο και η Σοφία Σακοράφα, ενώ επιτέθηκε στην ΕΡΤ για τη «χυδαία» κάλυψη του περιστατικού με τη μετακίνηση στην Αίγινα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Αδικο έχουν λοιπό τα άλλα, πλην Νέας Δημοκρατίας, κόμματα; Όχι.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.