Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η συνέντευξη του αιώνα στηρίχτηκε σε ένα ψέμα…

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η συνέντευξη του αιώνα στηρίχτηκε σε ένα ψέμα…

Αποκαλύψεις, 25 χρόνια μετά.

Πέρασαν 25 χρόνια από τη συνέντευξη που, εν πολλοίς, χαρακτηρίστηκε ως «του αιώνα». Και όχι άδικα.

Ήταν το 1995 όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα μίλησε, στην εκπομπή «Panorama» του BBC, μίλησε για πρώτη φορά για την εξωσυζυγική της σχέση. Ωστόσο, δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών δείχνουν πως η αξέχαστη Νταϊάνα εκβιάστηκε προκειμένου να μιλήσει δημόσια.

Mάλιστα το BBC ξεκίνησε ανεξάρτητη έρευνα για το πώς ένας από τους δημοσιογράφους του, που κατηγορείται ότι πλαστογράφησε έγγραφα, κατάφερε να πάρει τότε εκείνη τη συνταρακτική συνέντευξη από την Νταϊάνα, στην οποία μίλησε πρωτόγνωρα τόσο ανοιχτά: την ανέλαβε ο πρώην δικαστής του ανώτατου δικαστηρίου, Τζον Ντάισον.

Τη συνέντευξη, την οποία παρακολούθησαν τότε 22,8 εκατ. Βρετανοί, έριξε… βόμβες στο παλάτι. Με τη μεγάλη ατάκα «Είμαστε τρεις σε αυτό τον γάμο. Επικρατεί λίγο συνωστισμός».

Αναφερόταν φυσικά στη σχέση του Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς και παραδεχόταν ότι και η ίδια είχε εξωσυζυγική σχέση. Ο αδελφός της Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, κατηγορεί δημόσια πλέον τον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ ότι είχε πλαστογραφήσει έγγραφα για να καταφέρει να πείσει την Νταϊάνα να κάνει τη συνέντευξη.

Υποστηρίζει ότι ο Μπασίρ παρουσίασε αντίγραφα κίνησης λογαριασμού, τα οποία αποδείχθηκαν πλαστά, που έδειχναν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας πλήρωναν δύο πρόσωπα στο παλάτι για να κατασκοπεύουν την αδελφή του.

«Εάν δεν είχα δει αυτά τα έγγραφα, δεν θα είχα ποτέ συστήσει τον Μπασίρ στην αδελφή μου» ομολογεί. Η έρευνα θα επικεντρωθεί επίσης στο αν το BBC γνώριζε και εάν το δίκτυο συνειδητά προστάτευσε τον δημοσιογράφο του.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.