Πνέει τα λοίσθια ή ποιεί τη νήσσαν το ΕΣΡ;

Υπό παραίτηση ο πρόεδρος του ΕΣΡ

Τι οδηγεί τον Αθανάσιο Κουτρουμάνο σε αυτή την απόφαση.

Σε σφοδρή αντιπαράθεση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε η κατάθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του προέδρου του ΕΣΡ, Αθανάσιου Κουτρουμάνου, μετά την δήλωση βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως αίρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

«Αν δεν βρω νομική βάση, δεν κάνω βήμα πίσω», ανέφερε ο κ. Κουτρομάνος που επελέγη το 2016 μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες από τα 4/5 της τότε διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, προσθέτοντας:

«Αν το αρμόδιο θεσμικό όργανο που κάνει έστω νεύμα ότι δεν με εμπιστεύεται, θα παραιτηθώ». Τούτα, μετά το αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί λόγω αδράνειας και απροθυμίας -όπως υποστήριξαν- «που επιδεικνύει αναφορικά με την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της πολυφωνίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

Κοντολογίς, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι αδικείται σε πολλά, στα ΜΜΕ, απευθύνθηκε πολλές φορές στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αλλά υπάρχουν πολλά θέματα και καταγγελίες στα οποία όντως αδρανεί ή / και καθυστερεί.  

Υπό παραίτηση ο πρόεδρος του ΕΣΡ

«Λόγω της επαγγελματικής παράδοσης και λόγω συνήθειας προσπαθώ να παρακολουθώ όποιον μου απευθύνει το λόγο, εις βάθος, για να τον κατανοήσω, το ίδιο έκανα για να βρω την νομική βάση των όσων ακούω. Αν δεν βρω νομική βάση δεν πρόκειται να κάνω μισό βήμα. Όποια έκκληση μου απευθύνθηκε για να κάνω θεάρεστες παρεμβάσεις υπέρ του πολιτικού συστήματος το ακούω με ενδιαφέρον αλλά σε εκκλήσεις να βγούμε πολιτικά μπροστά πρέπει να σας πω ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος του ΕΣΡ. Η προτροπή που μου γίνεται είναι να χτυπήσω την πόρτα της πολιτικής που δεν μου επιτρέπεται», ενώ σε άλλο σημείο επανέλαβε:

«Αν το αρμόδιο θεσμικό όργανο μου κάνει έστω νεύμα ότι δεν με εμπιστεύεται βεβαίως και θα παραιτηθώ».

Ευλόγως, η στήριξη που απαιτείται από το νόμο, των προέδρων της Βουλής δηλαδή, δεν υφίσταται με βάση τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και η παραίτηση Κουτρουμάνου είναι η αυτονόητη επόμενη κίνηση του.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.