Τηλεοπτικά δικαιώματα Serie A! Πότε κρίνονται;

Τηλεοπτικά δικαιώματα Serie A! Πότε κρίνονται;

Ο διαγωνισμός για το ιταλικό πρωτάθλημα δεν αφορά απλά το Campionato αλλά, αυτή τη φορά, και…

Οι διαγωνισμοί δίνουν και παίρνουν αναφορικά με τα αθλητικά, τηλεοπτικά δικαιώματα και ακολουθεί, έτσι όμως διαμορφώθηκε η κατάσταση, ένας πολύ κρίσιμος. Διότι η Serie A έγινε, τηλεοπτικώς, η… πολύφερνη νύφη για Cosmote TV και Nova.

Ως και το τέλος τούτης της σεζόν, 2020-21, τα δικαιώματα του Campionato τα έχει η Nova. Θα ακολουθήσει όμως διαγωνισμός για διετές ή τριετές συμβόλαιο και στην Cosmote TV έχουν θέσει ως προτεραιότητα την απόκτησή τους.

Ο λόγος είναι προφανής: η απώλεια τόσο των δικαιωμάτων της Bundesliga όσο και της Primera Division. Τα έχει, επί σειρά ετών, η Cosmote TV και θα τα έχει μέχρι και τον Μάιο. Για το 2021-25 το γερμανικό και για το 2021-24 το ισπανικό πρωτάθλημα όμως κατέληξαν, ως αποκαλύψαμε αποκλειστικά, στη Nova.

Η… ρελάνς από πλευράς Cosmote TV ήταν η προσφορά, σε υψηλότατα ποσά, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League, του Europa League και του Conference League, τα οποία διατήρησε (τα δύο) και απέκτησε (τη νέα διοργάνωση) για το 2021-24.

Παρά την επιτυχία με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όμως, η Cosmote TV τούτη τη στιγμή έχει μόνο την Premier League «σιγουράτζα» για τη νέα σεζόν (τον Αύγουστο ο προσεχής διαγωνισμός) και θέλει πολύ να ανακτήσει και τη Serie Α καθότι, από πρωταθλήματα, το πρόγραμμά της αδειάζει από τη νέα περίοδο, άνευ Ισπανίας και Γερμανίας.

Ο διαγωνισμός για το ιταλικό πρωτάθλημα δεν αφορά απλά το Campionato αλλά, αυτή τη φορά, και το Coppa Italia και το Supercoppa Italiana και η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών είναι η 11η Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.