Nova vs Cosmote TV: Η νέα μεγάλη μάχη της συνδρομητικής

Nova vs Cosmote TV: Η νέα μεγάλη μάχη της συνδρομητικής

Το κρίσιμο 2021 και οι συνδρομητές.

Μάχη τηλεοπτικών δικαιωμάτων αλλά και μάχη κινητής τηλεφωνίας. Τούτα θα χαρακτηρίσουν, στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, τη νέα χρονιά, ειδικά αναφορικά ανάμεσα σε Nova και Cosmote TV.

Οι δύο τους, μαζί με τη Vodafone και τη Wind, μπήκαν και στον… χορό του 5G στη δημοπρασία για το δικαίωμα χρήσης των συχνοτήτων του που πραγματοποίησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και συγκεντρώθηκαν 372,3 εκατ. ευρώ, με την Cosmote να βάζει 123 εκατ., τη Vodafone 130,2 εκατ. και τη Wind τα 119,1 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Forthnet ετοιμάζεται να μπει και στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, όχι μς δικό της δίκτυο αρχικά αλλά με μεγάλη επένδυση εκατομμυρίων ευρώ – ως και την άνοιξη του 2021.

Δείτε επίσης: H φωτό που «καίει» τον Βασιλάκο – Με αυτήν την παίκτρια του Bachelor συναντήθηκε κρυφά (Pic)

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη άλλη η μάχη για το αθλητικό περιεχόμενο. Ήδη η  Cosmote TV εξασφάλισε για άλλα τρία χρόνια το Champions League και το Europa League, πήρε και το νεοσύστατο Conference League, η Nova μπήκε δυναμικά  αποσπώντας τόσο την Primera Division όσο και την Bundesliga (που είχε η Cosmote TV) κι ακολουθεί ο κρίσιμος διαγωνισμός για τη Serie A.

Παράλληλα η Nova έχει όλες τις ομάδες της Super League με διμερείς συμφωνίες, αλλά και την Euroleague, και η Cosmote TV το NBA και τα μεγάλα μηχανοκίνητα (Formula1, MotoGP, WRC). Η Vodafone TV, μετά την προσθήκη του Amazon Prime Video, προσέθεσε και το Netflix στην πλατφόρμα της αλλά χάνει τα αθλητικά κανάλια της Nova.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ως και τον Ιούνιο του 2020, ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών τηλεόρασης της Cosmote TV ήταν 563.051, της Nova 341.883 συνδρομητές, της Vodafone TV 138.000 και της Wind Vision 72.000 συνδρομητές. Ητοι, σχεδόν ένα εκατομμύριο, όλες μαζί…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.