Τα 4 πιο χαρούμενα τηλεοπτικά δευτερόλεπτα της χρονιάς (Vid & Pics)

Τα 4 πιο χαρούμενα τηλεοπτικά δευτερόλεπτα της χρονιάς (Vid & Pics)

Το «V» του Τσιόδρα που παραπέμπει σε… Τσόρτσιλ.

 Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ έμεινε στην ιστορία, αθάνατος, για πολλά. Ένα από τα κορυφαία ήταν το περίφημο «V» της νίκης, σχηματίζοντάς το με δύο δάχτυλα και παραπέμποντας στη νίκη των συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μάλιστα είχε ξεκινήσει από το BBC τον Ιούλιο του 1941, εμπνευσμένο από τον Βίκτορ ντε Λαβελέγ, πρώην Βέλγο υπουργό Δικαιοσύνης και διευθυντή του βελγικών γαλλόφωνων εκπομπών στο BBC, ο οποίος παρότρυνε τους συμπατριώτες του να χρησιμοποιήσουν το γράμμα ως «σήμα κατατεθέν, δεδομένου ότι είναι το πρώτο γράμμα της γαλλικής λέξης για τη νίκη (victoire), της φλαμανδικής και της ολλανδικής για την ελευθερία (vrijheid) και, φυσικά, της αγγλικής λέξης «victory».

Το κατέστησε ως ένα πολυεθνικό σύμβολο αλληλεγγύης.

Στις 19 Ιουλίου 1941, ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ ανέφερε την εκστρατεία «V για τη νίκη» σε μια ομιλία του, από την οποία άρχισε να χρησιμοποιεί το σημάδι χεριού V.

Και, διότι κακά τα ψέματα βρισκόμαστε εν μέσω ενός άλλου… πολέμου, μιας μάχης για την υγεία και την επιβίωσή μας ενάντια στον κορωνοϊό, το ίδιο γράμμα σχημάτισε μετά τον εμβολιασμό του ο Σωτήρης Τσιόδρας, στα 4 πιο χαρούμενα τηλεοπτικά δευτερόλεπτα της χρονιάς, ενώπιον της ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μαρίνας Παπαδάκη.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εξέφρασε, σε δηλώσεις του, την ελπίδα ότι «με τον εμβολιασμό σταδιακά όλο και περισσότερων θα μειωθεί η επίπτωση της νέας νόσου, οι άμεσες αλλά και οι χρόνιες επιπλοκές που σχετίζονται με αυτή, η θνητότητα και φυσικά οι κοινωνικές και οι άλλες συνέπειες στην υγεία μας».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.