Ανασχηματισμός: Με δικό του υπουργείο πρώην δημοσιογράφος

Ανασχηματισμός: Με δικό του υπουργείο πρώην δημοσιογράφος

Ανασχηματισμός ενόψει.

Δεν είναι δα και λίγοι, πάνω από 20, οι βουλευτές που εξελέγησαν με τη Νέα Δημοκρατία το 2019 και προέρχονται από τον χώρο της δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ. Αρκετοί εξ αυτών μάλιστα ανέλαβαν και υπουργικές καρέκλες, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής ο Θόδωρος Σκυλακάκης και η υφυπουργός Εκπαίδευσης Σόφια Ζαχαράκη.

Ακολουθεί όμως, και μάλιστα σύντομα, ανασχηματισμός. Μια ειλημμένη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο. Οι αλλαγές που σχεδιάζει ο πρωθυπουργός δεν περιλαμβάνουν στην παρούσα φάση νέα ανοίγματα στον κεντροαριστερό χώρο, αλλά στροφή στην παράταξη και οδεύουν προς υπουργοποίηση βουλευτές όπως ο Χρήστος Ταραντίλης, ο Σπήλιος Λιβανός καθώς και οι διεθνολόγοι, όπως ο Δημήτρης Καιρίδης και ο Τάσος Χατζηβασιλείου.

Προς υπουργική καρέκλα όμως οδεύει και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, επί σειρά ετών δημοσιογράφος και παρουσιαστής και στην πολιτική από το 2000, από τη θέση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, το 2004 ανέλαβε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος και παραιτήθηκε το 2008 μετά το ζήτημα της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου. Το 2010 η ολομέλεια της Βουλής απέρριψε την πρόταση παραπομπής του.

Η ουσία του ανασχηματισμού θα κριθεί στην σχέση Μητσοτάκη – Σαμαρά και στις αλλαγές που θα γίνουν – ή δεν θα γίνουν – σε τρία συγκεκριμένα υπουργεία: Οικονομικών, Ανάπτυξης, και Παιδείας. Ενδέχεται ο Ρουσόπουλος όμως να πάει σε άλλο πόστο.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.