Αγωγή Τσίπρα κατά δημοσιογράφων για την περιβόητη βίλα

Αγωγή Τσίπρα κατά δημοσιογράφων για την περιβόητη βίλα

Τι απαντούν Κουρτάκης και Παπαχρήστος.

Αγωγές κατά δημοσιογράφων κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Οι αγωγές απευθύνονται στον εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη και του σύμβουλου έκδοσης των «Νέων» Γιώργου Παπαχρήστου και τους επιδόθηκαν με δικαστικό αντιπρόσωπο.

Οι εναγόμενοι κλήθηκαν με εξώδικο να ανακαλέσουν, ως αναφέρουν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, «τα ψεύδη και συκοφαντίες τους σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με εξοχική κατοικία που ο τελευταίος νομίμως μισθώνει στο Σούνιο και αρνήθηκαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Αντίθετα, συνέχισαν με ειρωνείες, υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς την πολιτικώς καθοδηγούμενη και “επιτελικώς” συντονισμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και σπίλωσης του Αλέξη Τσίπρα».

Σύμφωνα με όσα τα προβλέπει ο νόμος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προχωρεί στο επόμενο στάδιο που έχει ως αποτέλεσμα την άσκηση των δύο αγωγών με αίτημα ενός εκατομμυρίου ευρώ, για «την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης από την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης του, την οποία οι δύο δημοσιογράφοι και οι εργοδότες τους, παράνομα και υπαίτια προκάλεσαν με τις αναληθείς και συκοφαντικές δηλώσεις κι αναρτήσεις τους ηλεκτρονικά, δια του Τύπου αλλά και τηλεοπτικά».

Και υποσχέθηκε ότι το ποσό θα αποδοθεί στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζόμενων στον χώρο της ενημέρωσης.

Οι δύο δημοσιογράφοι ισχυρίστηκαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αγόρασε «βίλα», όπου μετακόμισε και κατοικεί και ότι η ανακαίνιση της κόστισε 1 εκατ. ευρώ, το οποίο ισχυρίστηκαν ότι είτε το κατέβαλε κατασκευαστική εταιρεία ομίλου εισηγμένου στο χρηματιστήριο, που ανήκει σε πασίγνωστο επιχειρηματία, είτε το κατέβαλε ο ίδιος ο Τσίπρας με χρήματα, που αφήνονται αμφιβολίες εάν έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες. Μάλιστα, ο Κουρτάκης δήλωνε πως «είναι αργά για να φτιάξει ενοικιαστήριο», ή πως είναι δύσκολο να κρύψουν την κατασκευαστική εταιρεία που πλήρωσε τις εργασίες επισκευής και σαφώς εννοούσε πως έχουν γίνει παράνομες πράξεις, οι οποίες επιχειρείται να συγκαλυφθούν. Για τον, δε, Παπαχρήστου θεωρήθηκε προσβλητική η αναφορά πως «είναι γνωστό ότι έχει καλές σχέσεις με τη διαπλοκή».

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2020 ο Αλέξης Τσίπρας νοίκιασε εξοχική κατοικία με εμβαδόν 71 τ.μ. και με υπόγειο αντίστοιχου εμβαδού, με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία έτη της μίσθωσης και 900 ευρώ μηνιαίως για το τέταρτο έτος. Η συμφωνία περιλάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των πρώτων τριών ετών, η οποία και πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2020 σε λογαριασμό του εκμισθωτή. Το κόστος ανακαίνισης ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου ο ιδιοκτήτης με το σύνολο των παραστατικών να ανέρχεται στις 20.000 ευρώ και ο Τσίπρας έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία (συμβόλαια και λογαριασμούς).

Δικηγόροι του πρώην πρωθυπουργού ανέλαβαν οι Γιάννης Μαντζουράνης και Θανάσης Καμπαγιάννης.

Τι απαντούν οι δημοσιογράφοι

Η πρώτη αντίδραση των δύο δημοσιογράφων ήρθε μέσα από αναρτήσεις τους στο Twitter. Ο Κουρτάκης δημοσίευσε και σχετικές φωτογραφίες από την αγωγή: ««Πριν από λίγο μου επιδόθηκε αγωγή του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητά 1 εκατ. ευρώ. Πέραν των όσων ισχυρίζεται ο τέως πρωθυπουργός, έχει ιδιαίτερη σημασία και ο δικηγόρος που επέλεξε. Είναι ο Γιάννης Μαντζουράνης. Να του προτείνω και μάρτυρα; Μίμη Παπαγγελόπουλο».

Ο Γιώργος Παπαχρήστος σε ανάρτησή του αναφέρει: «Αγωγή του κ Τσίπρα παρέλαβα πριν λίγο. Απαιτεί 1 εκατ. ευρώ με αφορμή όσα είπα και έγραψα, για τη βίλα του 500άρικου στο Σούνιο. Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνει, αλλά με εκβιασμούς, απειλές, εκφοβισμούς και αγωγές δεν πρόκειται να πείσει την κοινωνία…».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.