Με βαρύ πρόστιμο απειλείται το πρακτορείο «Άργος»

Με βαρύ πρόστιμο απειλείται το πρακτορείο «Άργος»

Και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του.

Στην επιβολή προστίμου ύψους 6.071,19 ευρώ σε βάρος της εταιρείας διανομής (Τύπου, και όχι μόνο) «Άργος» προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με επιχείρημα «τη μη συμμόρφωση με όρους».

Η ΕΑ αποφάσισε, ομοφώνως, τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της εν λόγω εταιρείας, διότι «υφίστατο επείγουσα περίπτωση για την αποτροπή άμεσα επικειμένου κινδύνου ανεπανόρθωτης βλάβης στο δημόσιο συμφέρον και πιθανολόγησε παράβαση της καταχρηστικής εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης της “Άργος” στην αγορά διανομής εντύπου Τύπου».

Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού διαπίστωσε λοιπόν, μεταξύ άλλων, τις εξής παραβάσεις:

  • την καθυστέρηση επιστροφής των παρακρατηθεισών εισφορών για συνολικά 16 εκδοτικές επιχειρήσεις.
  • τη μη διενέργεια διαπραγματεύσεων με την εκδοτική επιχείρηση της εφημερίδας «Documento».
  • τη μη τήρηση και μη προσκόμιση πρακτικών όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με συνολικά επτά εκδοτικές επιχειρήσεις

Η ΕΑ επέβαλλε, κατά πλειοψηφία, πρόστιμο, στην «Άργος» για μη συμμόρφωση για τις περιγραφείσες παραβάσεις και την απειλεί με πρόστιμο και χρηματική ποινή, αν με απόφαση της επιτροπής βεβαιώνεται η συνέχιση ή η επανάληψη των διαπιστωθεισών παραβάσεων.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έθεσε στο «μικροσκόπιο» τη διαδικασία της διανομής του Τύπου μετά τις αποκαλύψεις του «Documento» που έφερε στο φως την παρακράτηση, σε βάρος του δημοσίου, των ασφαλιστικών εισφορών από το τίμημα των πωλήσεων εφημερίδων και περιοδικών, που έχουν καταργηθεί με νόμο από το 2017.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.