«Είπε διάφορες τέτοιες αηδίες»: Ο Φώτης Σεργουλόπουλος «δίκασε» τον Βασίλη Τσιάρτα με 2 κουβέντες

«Είπε διάφορες τέτοιες αηδίες»: Ο Φώτης Σεργουλόπουλος «δίκασε» τον Βασίλη Τσιάρτα με 2 κουβέντες

Η ιστορική απόφαση καταδίκης του πρώην διεθνή άσου από τον ρατσιστικό νόμο.

Ένα μήνυμα μέσα από τη μεσημεριανή του εκπομπή στην ΕΡΤ θέλησε να στείλει ο Φώτης Σεργουλόπουλος στον Βασίλη Τσιάρτα ύστερα από την καταδίκη του δεύτερου για τρανσφοβική ανάρτηση που είχε κάνει το 2017. Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Ο παρουσιαστής του «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» με την φανερή υποστήριξη της συμπαρουσιάστριάς του Τζένης Μελτιά ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του:

«Όμορφη αυτή η Παρασκευή και έχω πάρα πολύ καλά νέα. Θέλω να πω ότι καταδικάστηκε ο Βασίλης Τσιάρτας, πρώτη φορά βγήκε απόφαση της εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, λόγω ταυτότητας φύλου. Θέλω να πω στον κύριο Τσιάρτα ότι βγαίνω δημοσίως και λέω για το παιδί μου και είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος που θα μιλήσω για το παιδί μου όπου σταθώ και όπου βρεθώ, γιατί το αγαπάω. Και έχω το δικαίωμα αυτό. Κι αν μου την πει, μπορώ και εγώ να καταφύγω στη Δικαιοσύνη. Υπάρχει ιστορική απόφαση.

Είπε ότι δεν συμφωνεί ότι είναι ρατσιστής. Έτσι αποφάσισε αυτός ο ίδιος για τον εαυτό του. Και διάφορες τέτοιες αηδίες είπε… Επιτέλους, να ξέρουμε πως δεν είναι “θα πω και εγώ τη γνώμη μου ή να ακούσω την αντίθετη άποψη”. Οι απόψεις αυτές είναι ρατσιστικές και καταδικάζονται από τον νόμο. Τη χάρηκα αυτή την απόφαση πάρα πολύ».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.