Ρουσλάνα, ετών 50: Αγνώριστη η Ουκρανή νικήτρια της Eurovision 2004 που δήλωνε ερωτευμένη με τον Σάκη Ρουβά (Pics & Vid)

Ρουσλάνα, ετών 50: Αγνώριστη η Ουκρανή νικήτρια της Eurovision 2004 που δήλωνε ερωτευμένη με τον Σάκη Ρουβά (Pics & Vid)

H αναγκαστική στροφή στη ζωή της λόγω του πολέμου.

Δεκαεννιά ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τη Eurovision 2004 όταν η Ρουσλάνα Στεπάνινβα Λυζίτσκο ή απλά Ρουσλάνα, σόκαρε την Ευρώπη κερδίζοντας τον μουσικό διαγωνισμό με το Wild Dances, το οποίο άφησε στην τρίτη θέση τον Σάκη Ρουβά με το Shake It.

Η Ρουσλάνα, η οποία εκείνη την εποχή δήλωνε ερωτευμένη με τον Σάκη και το χορευτικό του κομμάτι που εκπροσώπησε την Ελλάδα, άφησε για λίγα χρόνια το τραγούδι μετά τη νίκη της και έγινε βουλευτής του ουκρανικού κοινοβουλίου.

Μία εικοσαετία σχεδόν μετά, η πενηντάχρονη πλέον Ρουσλάνα έχει αλλάξει εντελώς από την εικόνα που θυμόμαστε όλοι στην Κωνσταντινούπολη του 2004. Η μικροσκοπική Ουκρανή που για 97 εβδομάδες με το Wild Dances ήταν στην πρώτη δεκάδα των Ευρωπαϊκών charts μετά τη νίκη της, απολάμβανε μέχρι πέρυσι μία μακρά καριέρα που ξεπέρασε τις 2 δεκαετίες.

Αυτήν την περίοδο, όπως και όλοι οι συμπατριώτες της, η Ρουσλάνα ζει στον εφιάλτη του πολέμου της Ουκρανίας, ενώ έχει ανοιχτά καταφερθεί εναντίον του Πούτιν και της ρωσικής εισβολής, ενώ μέσα από τα social media και άλλες δράσεις της ζητάει το τέλος του πολέμου στη χώρα της.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.