Τηλεπαιχνίδια που αγαπήσαμε

Τηλεπαιχνίδια που αγαπήσαμε

Τηλεοπτικοί... έρωτες.

Όταν ήρθε η ιδιωτική τηλεόραση στη ζωή μας ανατράπηκαν τα πάντα στο τηλεοπτικό σκηνικό. Τα μεγαλύτερα budget έφεραν μεγαλύτερες παραγωγές, πιο φανταχτερές και πιο τραβηχτικές για τα μάτια του τηλεοπτικού κοινού.

Εκτός του ότι δημιουργήθηκαν ελληνικές σειρές όπως οι Τρεις Χάριτες και οι Απαράδεκτοι που έμειναν για πάντα στις καρδιές μας, δημιουργήθηκαν και τηλεπαιχνίδια που μας έκαναν συντροφιά και μοίραζαν χρήματα στους παίκτες. Μαζέψαμε μερικά από αυτά που αγαπήσαμε για να ξαναθυμηθούμε εκείνες της πιο ξέγνοιαστες εποχές.

Ο Τροχός της Τύχης

Την πρώτη φορά που προβλήθηκε αυτό το τηλεπαιχνίδι ήταν από την τηλεόραση του Αντέννα την 1ηΙανουαρίου το 1990 στην μόλις δεύτερη μέρα λειτουργίας του σταθμού. Οι πρώτοι παίκτες ήταν οι guest starΛευτέρης Πανταζής, Πωλίνα και Αλέξια. Ο πρώτος παρουσιαστής ήταν Ο Γιώργος Πολυχρονίου που μέχρι τότε ήταν γνωστός παρουσιαστής στο ραδιόφωνο.

Οι παίκτες πρέπει να μαντέψουν την λέξη που κρύβεται στον πίνακα , γυρίζοντας τον τροχό ο οποίος μοιράζει από χρηματικά πόσα μέχρι χρεωκοπία. Μην ξεχνάτε πως αν θέλετε να νιώσετε την χαρά ενός παιχνιδιού μπορείτε να δοκιμάστε την τύχη σας στο casino.netbet.gr. Εκεί έχετε την επιλογή να διαλέξετε μέσα από πάνω από χίλια παιχνίδια και να βρείτε αυτό που σας αρέσει. Τα γράμματα τα αποκαλύπτει μία γυναίκα παρουσιάστρια. Μαζί με τον Πολυχρονίου ήταν Στέλλα Μανωλά και μετά με την αποχώρηση της ήρθε η Κρίστα.

Τέσσερις παρουσιαστές άλλαξα συνολικά μετά τον Πολυχρονίου. Το 1992 ήρθε ο Παύλος Χαϊκάλης μετά ο Δάνης Κατρανίδης , ο Γιάννης Κουτράκης με συμπαρουσιάστρια την Νίκη Κάρτσωνα και από το 2015 έχει καθιερωθεί ο Πέτρος Πολυχρονίδης. Αρχικά είχε μαζί του την Τζούλια Νόβα, μετά την Ιωσηφίνα Τζουγανάκη και τώρα εμφανίζεται στις οθόνες μας από το Star Channel μαζί με την Βάλια Χατζηθεοδώρου.

Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος;

Αυτό το τηλεπαιχνίδι το πρωτοείδαμε το 1999 στο Mega Channel μέχρι το 2002 με παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Άλλαξε χέρια και πήγε στην ΝΕΤ μέχρι το 2004 με τον ίδιο παρουσιαστή για να επανέλθει το 2005 από τον σταθμό ALPHA με τον Θοδωρή Αθερίδη. Σκοπός του παιχνιδιού ήταν να απαντήσει ο παίκτης σε 15 ερωτήσεις για να κερδίσει 150 χιλιάδες ευρώ ή 50 εκατομμύρια δραχμές τα παλαιότερα χρόνια. Οι ερωτήσεις ήταν εύκολες στην αρχή και μετά όσο ανέβαινε το ποσό δυσκόλευαν.

Ο παίκτης είχε τρεις βοήθειες στην διάθεση του: την βοήθεια 50-50 όπου από τις τέσσερις επιλογές έφευγαν οι δύο λάθος, τη βοήθεια του τηλεφώνου όπου ο παίκτης μπορούσε να ρωτήσει την γνώμη κάποιου δικού του ανθρώπου και τη βοήθεια του κοινού όπου το κοινό ψήφιζε τη σωστή απάντηση. Το 2005 πρόσθεσαν και την αλλαγή ερώτησης. Στην 5η και την 10η ερώτηση υπήρχε ένα μαξιλάρι ώστε αν έχανε κράταγε το ποσό που είχε το κάθε μαξιλαράκι. Το παιχνίδι έκανε δύο παίκτες εκατομμυριούχους.

 Κόντρες

Ο Βλάσσης Μπονάτσος έχει μείνει για πάντα στην καρδιές μας με το απίστευτό του ταλέντο και το φοβερό του χιούμορ. Το 1992 είχε αναλάβει την παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού Κόντρες το οποίο προβαλλόταν από το Mega . Δύο ομάδες έπρεπε να μαντέψουν τις πιο δημοφιλείς απαντήσεις του κόσμου στις πιο απίθανες ερωτήσεις. Το παιχνίδι αυτό πρόσφερε στους τηλεθεατές άφθονο γέλιο καθώς ήταν πραγματικά αδύνατο να προβλέψει κάποιος τις απαντήσεις. Στη μνήμη μας παραμένει η φωνή του Βλάση να λέει: « Είναι ωραίο, πάρα πολύ ωραίοοοο».

To Μεγάλο Παζάρι

Το 1991 εμφανίστηκε στις οθόνες του Mega o Ανδρέας Μικρούτσικος με το καθημερινό τηλεπαιχνίδι το «Μεγάλο Παζάρι». Ο παίκτης βρισκόταν σε μία διαδικασία συνεχόμενου παζαριού ανάμεσα σε κουρτίνες, κάρτες, κουτιά  που έκρυβαν μετρητά ή δώρα ή τον Μίστερ Ζόνκ.

Βρες τη Φράση

Το 1998 ο Μίλτος Μακρίδης ήταν ο παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού «Βρες τη Φράση». Ένα εύκολο παιχνίδι που παρακολουθούσαν και πολλά παιδιά καθώς οι παίκτες έπρεπε να βρουν την φράση που κρυβόταν πίσω από το κάθε έγχρωμο σχέδιο. Αργότερα η Τζόυς Ευείδη ανέλαβε την παρουσίαση μέχρι το 2001.

Ρουκ Ζουκ

Το όνομα του προέρχεται από την ομότιτλη γερμανική μεταφορά του παιχνιδιού και σημαίνει στα γρήγορα. Το 1994 το παρουσίαζε η Μαίρη Μηλιαρέση μαζί με το κινούμενο σχέδιο Ρούκι που εμφανιζόταν στο κάτω μέρος της οθόνης  στο Mega μέχρι το 1997. Καθώς ήταν πολύ αγαπητό παιχνίδι ήρθε ξανά στην τηλεόραση από τον ΑΝΤ1 αυτή την φορά με παρουσιάστρια την Ζέτα Μακρυπούλια. Είναι η τηλεοπτική εκδοχή του παιχνιδιού Taboo καθώς ο πρώτος παίκτης βλέπει μία λέξη την οποία προσπαθεί να εξηγήσει χωρίς να την πει στον επόμενο παίκτη της ομάδας.

Ο επόμενος προσπαθεί το ίδιο μέχρι να φτάσει στον τελευταίο παίκτη. Εννοείται πως εκτός από την λέξη δεν πρέπει να πει και λέξεις παράγωγες, ή με την ίδια ρίζα αλλά ούτε και να χρησιμοποιήσει αυτές που άκουσε από τον προηγούμενο. Στην νεότερη εκδοχή του έχει προστεθεί η ενότητα τραγούδι, παντομίμα, ένας μεγάλος τελικός στο τέλος της σεζόν και κάποιες ακόμα μικροαλλαγές.

Μερικά παιχνίδια που αξίζει να αναφέρουμε είναι και τα παρακάτω: Ρίσκο, Μπράβο Χάσατε, Mega Banka, Καν’ το – Πες το – Βρες το- Πάρ’ το, Κόντρα Πλακέ και o Καλύτερος Κερδίζει. Σίγουρα όλα αυτά τα τηλεπαιχνίδια μας πρόσφεραν ευχάριστες στιγμές και τα θυμόμαστε με μεγάλη νοσταλγία.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.