Μιντιάρχης | Τα τηλέφωνα Μητσοτάκη στους καναλάρχες, η ερωτευμένη παρουσιάστρια και… ο Νίξον

Μιντιάρχης | Τα τηλέφωνα Μητσοτάκη στους καναλάρχες, η ερωτευμένη παρουσιάστρια και… ο Νίξον

Απολαυστικός ο δευτεριάτικος Μιντιάρχης, καλωσορίζει την κρίσιμη, πολιτικά, εβδομάδα με μιντιακό παρασκήνιο από τις εξελίξεις με την ΕΥΠ, τις παραιτήσεις και την κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει.

?‍♂️ Με την ατάκα «Goodnight and Goodluck» αποχαιρέτισε τον ΣΚΑΪ μετά από έξι χρόνια ο εξαιρετικός δημοσιογράφος Απόστολος Μαγγηριάδης, που θα ενταχθεί στην ΕΡΤ πιθανότατα με διπλό ρόλο, ως αποκαλύψαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

? Το σκάνδαλο, διότι περί αυτού πρόκειται, των υποκλοπών (ΕΥΠ, Γρηγόρης Δημητριάδης, Παναγιώτης Κοντολέων και σία) έχει πλουσιότατο δημοσιογραφικό παρασκήνιο.

? Το απόγευμα της Παρασκευής, λίγο μετά τις εν λόγω παραιτήσεις δηλαδή, στου Μαξίμου πέρασαν αρκετές ώρες στα τηλέφωνα με συγκεκριμένους, φίλα προσκείμενους φυσικά, εκδότες και καναλάρχες, δίνοντας τη γραμμή.

☎️ Το σημαντικό όμως είναι ότι τα τηλεφωνήματα στους διευθυντές των τηλεοπτικών καναλιών έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός- κάτι που συνηθίζει. Διότι ως τότε τα έκανε… ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Και επέμενε, σε όλους, πως ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτε για τη… «νόμιμη παρακολούθηση» (από την ΕΥΠ παρακαλώ) του Νίκου Ανδρουλάκη και αμέσως όταν το πληροφορήθηκε ζήτησε τις παραιτήσεις των αρμοδίων.

?️ Επίσης ήταν κατηγορηματικός πως δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές ωστόσο, ως μάθαμε, μιλούσε σαν να «το έλεγε λες και ήθελε να το… πιστέψει». Εκλογές; Άλλοι λένε πως θα είναι παραδοχή ενοχής όλων αυτών, άλλοι ότι ζητάς φρέσκια, νωπή εντολή μετά από κρίσεις και λάθη. Τα πάντα είναι θέμα επικοινωνίας.

? Το πρόβλημα είναι ότι ο ΔΟΛ έβγαλε, το Σάββατο, διαρροή περί πρόθεσης για συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ανδρουλάκη, κάτι που διέψευσε λίγο μετά το Μαξίμου. Από πότε ο ΔΟΛ γράφει χωρίς να έχει την κυβερνητική έγκριση;

? Από ποτέ. Από εποχής Λαμπράκη και Ψυχάρη. Εξ ου και το μάζεψαν χθες αναφέροντας, άκουσον άκουσον, ότι «η ΕΥΠ έχει διαβρωθεί», λέει, «από ξένες υπηρεσίες και σκοτεινά επιχειρηματικά δίκτυα». Έλα ρε… Ποιος έχει τόσο φαντασία;

⁉️ Με το εν λόγω, σοβαρό θέμα, βρέθηκε στη μέση πασίγνωστη παρουσιάστρια ειδήσεων μεγάλου καναλιού. Μια μικρή ανάρτηση με video, μια άλλη αποθεωτική (έως προπαγανδιστική) που κατέβηκε μετά… Ε, ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται. Η πιάτσα ξέρει.

?️ Για να πάμε και στη σοβαρή δημοσιογραφία. Οι εν λόγω εξελίξεις, οι παρατήσεις και η κυβερνητική κρίση είναι απόρροια της ερευνητικής δουλειάς του Inside Story, του Reporters United και της «Εφημερίδας των Συντακτών».

? Μάλιστα ο μέχρι πρότινος πανίσχυρος Γρηγόρης Δημητριάδης κατέθεσε αγωγή ενάντια και στα τρία αυτά Μέσα, ζητώντας 250.000 ευρώ από το καθένα αν δεν ανακαλέσουν τα σχετικά δημοσιεύματά τους. Μα, όπως ανακοίνωση η κυβέρνηση την Παρασκευή, η παραίτησή του ήταν απόρροια «του τοξικού κλίματος»: γιατί κατέθεσε αγωγή.

?️ Κοντολογίς, επικοινωνιακά η ΝΔ τα έχει κάνει μούσκεμα το τελευταίο 24ωρο, να δούμε και πώς θα μαζέψει (εξίσου επικοινωνιακά) το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού. Έχει ψωμί η ιστορία…

?? Πλάκα πλάκα σαν σήμερα ήταν, 8 Αυγούστου, το 1974, ο Ρίτσαρντ Νίξον παραιτήθηκε από το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ βυθισμένος στο σκάνδαλο του Watergate. Επί μακρόν ισχυρίζονταν πως δεν γνώριζε το παραμικρό… Περιμένετε λίγες ώρες, θα ακούσετε επακριβώς την ίδια ατάκα.

? Ειρήσθω εν παρόδω η αστυνομική συντάκτρια της ΕΡΤ, Κάτια Νιάκαρη κατέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όπως και η συνάδελφός της, Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα. Άλλο ένα θύμα είναι ο αστυνομικός συντάκτης του Alpha, Δημήτρης Περγελής, όπως επίσης και η δημοσιογράφος του Alpha, Μίνα Βάρσου, καθώς και ο μετεωρολόγος του ίδιο τηλεοπτικού σταθμού Γιώργος Τσατραφύλλιας. Άπαντες έκαναν λόγο για χάκερ στους social media λογαριασμούς τους τα τελευταία 24ωρα. Ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.