Μιντιάρχης | Αποκάλυψη: Προς λουκέτο η ΕΡΑ Σπορ, εν μέσω σκανδάλου

Μιντιάρχης | Αποκάλυψη: Προς λουκέτο η ΕΡΑ Σπορ, εν μέσω σκανδάλου

Ρεπορτάζ και αποκαλύψεις για το κυβερνητικό πλάνο μετά την απαξίωση του δημόσιου αθλητικού ραδιοφώνου.

🔥 Πρόκειται για θέμα που θα γίνει viral. Δεν είναι υπερβολικός ή κιτρινισμένος ή, ως έλεγαν οι παλιοί, πηχυαίος ο τίτλος. Ισχύει, δυστυχώς.

🐦 Σας προϊδέασα από χθες μέσω Τουίτα (sic).

🔐 «Είναι ειλημμένη η απόφαση» μας είπε μια πηγή από το Ραδιομέγαρο. Απόφαση να κλείσουν την ΕΡΑ Σπορ; Κι όμως.

⬛ Εντάξει, οι τύποι είναι αδίστακτοι, εδώ κάποτε κατέβασαν τον διακόπτη εν μια νυκτί για να κλείσουν όλη την ΕΡΤ. Όλη. Το «μαύρο» του 2013 θα κυνηγά μια ζωή εκείνη την τρικομματική κυβέρνηση.

📻 Εξ ου και η ΕΡΑ Σπορ απαξιώνεται. Πού ακούστηκε να μη στέλνει δημοσιογράφους για να μεταδώσουν αγώνες των ομάδων μας στο εξωτερικό και να γίνεται σπικάζ… από το στούντιο; Πού ακούστηκε σε κοτζάμ Ευρωμπάσκετ να μην στέλνει κανέναν; Τα γράφαμε από μέρες.

📶 Εξ ου και το κάνουν. Και η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμα, δεν είναι ούτε των δημοσιογράφων ούτε των επικεφαλής. Είναι του Κωνσταντίνου Ζούλα, ως προέδρου της ΕΡΤ. Είναι όλου του Δ.Σ. της δημόσιας τηλεόρασης μα, κυρίως, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διότι με το πρώτο, χρονικά, προεδρικό διάταγμα επί κυβέρνησης ΝΔ (στις 9 Ιουλίου 2019, δύο ημέρες μετά τις εκλογές) μεταφέρθηκαν όλες οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στον πρωθυπουργό.

✂️ Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε προσωπικά την εποπτεία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, δηλαδή της ΕΡΤ και του ΑΠΕ. Και στην περίπτωση της ΕΡΑ Σπορ δεν έχει «δεν ήξερα» ή «δεν μου το είπανε». Δεν είναι… ΕΥΠ.

🏀 Η αποκάλυψη της στήλης όμως εμπεριέχει και σκάνδαλο. Θέλετε να το πούμε «διασπάθισης δημοσίου χρήματος»; Ας το πούμε, διότι περί τέτοιου πρόκειται. Η ΕΡΤ έχει πληρώσει ήδη, για την ΕΡΑ Σπορ, 15.000 ευρώ για να έχει το δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο ανταποκριτή στο Eurobasket, και στα ματς της Εθνικής στο Μιλάνο αλλά και στα νοκ άουτ, στο Βερολίνο.

✈️ Το ταξίδι λοιπόν, «κόπηκε». Και τα χρήματα δεν επιστρέφονται. Κάποιος ξόδεψε 15 χιλιάρικα, διότι το έπαιζε και λαρτζ…

📻 Η ΕΡΑ Σπορ δεν έχει μεγάλη ακροαματικότητα, σύμφωνοι. Αλλά αντί να προσπαθήσουν να στρώσουν λίγο το μαγαζί, να το κάνουν καλύτερο, αποφάσισαν να το κλείσουν. Πότε; Κατ’ εκτίμηση, μέσα στους επόμενους μήνες. Εξ ου και το απαξιώνουν. Για να δείχνει άχρηστο. Ποιο, το ραδιόφωνο που μεταφέρει τον παλμό από κάθε ελληνικό γήπεδο, από την επαρχία, από τα λεγόμενα μικρά σπορ. Κρίμα…

📺 Τι θα γίνει στο Eurobasket; Άγνωστο. Για την τηλεόραση της ΕΡΤ πάντως θα ταξιδέψουν Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Βαγγέλης Ιωάννου, Κώστας Χαλβατσιώτης (μόνο στο Μιλάνο) και Γιάννης Νάτου (μόνο στο Βερολίνου), επιφορτισμένοι με τα της Εθνικής. Και το πλάνο είναι, είτε σπικάζ από το στούντιο της ΕΡΑ Σπορ, κλασικά, είτε αναμετάδοση της τηλεοπτικής περιγραφής.

🏀 Αυτά για τους αγώνες. Για ρεπορτάζ κλπ., κουβέντα ως τώρα.

😔 Να το ξαναπούμε; Κρίμα και κατάντια.


Τιτιβίσματα στο @mintiarxis, ηλεκτρονικό ταχυδρομείον εις το [email protected].

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.