Μιντιάρχης | Η επάνοδος για Σεμίνα και Γεωργίου, το νέο «φάγωμα» στου Μαξίμου και τα δικαιώματα του Mundobasket

Μιντιάρχης | Η επάνοδος για Σεμίνα και Γεωργίου, το νέο «φάγωμα» στου Μαξίμου και τα δικαιώματα του Mundobasket

Τα μιντιακά απόνερα των υποκλοπών, τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Eurobasket και Mundobasket, οι μεταγραφές του Real FM…

↘️ Προς την έξοδο και ο Μάρκος Δεϊμέζης από τον ΣΚΑΪ. Δύο τινά πάντα ισχύουν στο Φάληρο: «το μοναστήρι να’ ναι καλά» και ότι «τρώει τα δικά του παιδιά».

⛔ Μίνι αποκλειστικούλι. Αληθεύει ότι μετά τον αναπληρωτή διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού με αρμοδιότητα τα ξένα ΜΜΕ (για τους φίλους) και κυβερνητικός λογοκριτής (για τους εχθρούς) Αργύρης Παπαστάθης, που αποχώρησε την άνοιξη, αποτελεί παρελθόν εδώ και λίγα 24ωρα από του Μαξίμου και ένας ακόμη με ανάλογο ρόλο; Το τσουνάμι των υποκλοπών επέφερε αρκετές απώλειες…

? Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το «Καρφί». Η μόνη έντυπη φωνή του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά εξαφάνισε από την πρώτη της σελίδα το θέμα των παρακολουθήσεων και μάλιστα την ημέρα που όλα τα ΜΜΕ αναφέρονταν στην επεισοδιακή συζήτηση στη Βουλή. Και τι έπαιξε; τις ανείσπρακτες οφειλές ρεύματος, θέμα δηλαδή που ήταν αποκλειστικό στην «Καθημερινή»… μια εβδομάδα πριν.

?Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Νίκου Κακαουνάκη

?️‍♂️ Ειρήσθω εν παρόδω, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εφημερίδα «Το Βήμα», 34 πελάτες έχει η εταιρεία με έδρα την Ελλάδα που πουλά το Predator και το νέο αναβαθμισμένο λογισμικό Nova/Helios! Έχει και μιντιακό ψωμί η ιστορία. Κρατήστε το.

?  «Τους πληροφοριοδότες είναι δυνατόν να τους κάνουμε μανταλάκια στην τηλεόραση και τη Βουλή; Αν τους βγάλουμε στον αέρα θα ξαναβρεί η Ελλάδα πληροφοριοδότη;» αναρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τους κοριούς στον Νίκο Ανδρουλάκη. Και έχει δίκιο. Απλά θυμήθηκα εκείνους τους, κατά τα άλλα προστατευόμενους, μάρτυρες της Novartis που ήθελε με κάθε τρόπο να αποκαλύψει. Ε;

? Κατά τα άλλα, ο Αλεξάντερ Κλαπ και οποιοσδήποτε άλλος ξένος δημοσιογράφος, «δεν πρέπει να παίρνει θέση για τα εσωτερικά μιας χώρας» κουλουπού κουλουπού. Ο Δημήτρης Οικονόμου, στα καλύτερά του.

? Ύστερα από δύο χρόνια, η Σεμίνα Διγενή επιστρέφει στον Real FM. Από τον Σεπτέμβριο με τα podcasts της, που θα μεταδίδονται κάθε Σάββατο στις 17.00 στον Real FM 97.8 για την Αθήνα και 107.1 για τη Θεσσαλονίκη. Οι εκπομπές θα έχουν θέμα σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού πολιτισμού.

? «Γεωργίου Speaking», σε νέα στέγη. Καθημερινά, 16:00 με 18:00, στον Alpha 989. Νέα ραδιοφωνική στέγη για τον άοκνο Γιώργο Γεωργίου. Ακούγεται μάλιστα ότι σύντομα ο ραδιοσταθμός θα αλλάξει όνομα, κάτι με Star θα παίξει…

? ΕνδοΕΡΤικά στο μενού. Τρία! Πρώτον, υπάρχουν διεργασίες για αλλαγή προσώπων σε κομβικούς ρόλους, με διοικητικές αποφάσεις, ειδικά επί των δημοσιογραφικών και με αφορμή, ή πρόφαση αν θέλετε, το ΕΡΤ News, το 24ωρο ενημερωτικό κανάλι (και μπράβο στο Ραδιομέγαρο που το βγάζει).

⚽ Αρκεί βέβαια να μην το κάψει, όπως το ERT Sports που κατάντησε να παίζει μόνο υβριδικά.

⏳ Δεύτερον, ο Τάσος Κολλίντζας ναι μεν τέθηκε εκτός παρουσίασης «Αθλητικής Κυριακής φέτος» αλλά η σύμβασή του εκπνέει στα τέλη του έτους. Ως τότε, θα πληρώνεται εκτός κι αν βρει αλλού κάτι (και υπάρχει όρος που τον αφήνει «ελεύθερο»).

? Και, τρίτον, ο διαγραμμένος από τη ΝΔ βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος πόσταρε θέτοντας το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Εθνικής μπάσκετ. Γιατί πληρώνουμε για την ΕΡΤ και τα δικαιώματα της εθνικής τα έχει αποκλειστικά συνδρομητικό κανάλι, τα γνωστά, κλισέ και γραφικά πλέον.

? Που λες, Κωνσταντίνε… Εδώ και μια 4ετία η Εθνική μπάσκετ ήταν αποκλειστικά στην ΕΡΤ. Θα είναι και σε ό,τι έχει να κάνει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Έλα όμως που στην ελεύθερη αγορά γίνονται διαγωνισμοί και η Nova υπερίσχυσε. Θα μεταδώσει και το Mundobasket 2023, και τα προκριματικά του (που ξεκίνησαν και τα δείχνει ήδη), και το προΟλυμπιακό τουρνουά, και τα προκριματικά του Eurobasket 2025. Απλά όταν παίζει η Εθνική ως τώρα το «ξεκλειδώνει» (μέσω EON TV και Youtube).

? Το Eurobasket 2022 που ξεκινά την Πέμπτη θα το δούμε από την ΕΡΤ πάντως. Το φετινό. Για το επόμενο, ίδωμεν…

? Για να μην μπερδεύονται αναγνώστες, βουλευτές και ξαναμμένες -καλοκαιριάτικα- γκρούπις της στήλης, θα καλωσορίσουμε τον Σεπτέμβριο με τον πιο ενημερωμένο χάρτη των αθλητικών, τηλεοπτικών δικαιωμάτων


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.