Μιντιάρχης | Η πρωτιά και το «αυτογκόλ» του ΣΚΑΪ, νέα πρωταθλήματα στην Cosmote TV

Μιντιάρχης | Η πρωτιά και το «αυτογκόλ» του ΣΚΑΪ, νέα πρωταθλήματα στην Cosmote TV

Πότε ξεκινούν το ERT News, η Κουτροκόη, η Κοσιώνη, το Pride Radio και ο… Ψινάκης.

? Στις 19 Σεπτεμβρίου θα ανέβει τελικά το ERT News με HD σήμα (υψηλής ευκρίνειας δηλαδή) στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, παίρνοντας τη θέση της ΕΡΤ1 στο… τηλεκοντρόλ. Σε HD παίζει ήδη στην πλατφόρμα της Cosmote TV και σε SD στη Nova.

? Μειώνεται σταδιακά η παρουσία της Ντόρας Κουτροκόη στο νέο πρωινό του ΣΚΑΪ, με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο «μπροστά» όταν υπάρχουν καλεσμένοι. Άλλο ένα φάουλ του καναλιού που στην προσπάθεια να καλύψει το κενό της Μαρίας Αναστασοπούλου, πάει από το ένα αυτογκόλ στο άλλο. Μια χαρά είναι η Ντόρα, καλύτερη κι από τους δύο.

? Δυναμικά ξεκίνησε η σεζόν για τα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη είναι πρώτο από την αρχή της χρονιάς έως τώρα (01/01/22 – 11/9/22) με 482.076 τηλεθεατές και μέσο όρο στο γενικό σύνολο του κοινού 14,2%.

? Σχεδόν τέσσερις μήνες συμπληρώθηκαν από την παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, ο Τζώνη Καλημέρης… βαρέθηκε να περιμένει και είναι απορίας άξιον τι κάνει η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης…

? Απόψε στις 19:00, η ΕΡΤ2 μεταδίδει σε επανάληψη –ως αφιέρωμα στη μνήμη του Κώστα Καζάκου– το επεισόδιο «Κώστας Καζάκος: Ένα παιχνίδι άλλωστε είναι» από τη σειρά δημιουργικών ντοκιμαντέρ «Close Up».

? Λίγο αν βλέπατε αυτές τις ημέρες BBC One ή άλλο αγγλικό κανάλι, θα διαπιστώνατε πόσο μακριά είναι η ελληνική δημοσιογραφία. Από τον τρόπο που καλύπτουν τον θάνατο της βασίλισσάς τους και τα παρελκόμενα: χωρίς φανφάρες, χωρίς υπερβολές, χωρίς κόμιξ στο στούντιο, χωρίς νούμερα στους καλεσμένους. Άλλη κλάση, άλλο επίπεδο… 

? Πέντε χρόνια μετά το επίσημο λανσάρισμά του, ο Μουσικός FM… αποχαιρέτησε, θα παραμείνει μόνο ως web radio και στη συχνότητα των 98.6 θα εμφανιστεί σύντομα ο Pride Radio. Το νέο ραδιοφωνικό εγχείρημα του ομίλου Πολίτη που θα απευθύνεται στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

? Οριστικά τέλος από το Open η Αννίτα Πάνια που συζητάει με άλλα κανάλια για την παραγωγή μίας νέας εκπομπής. Λέγεται ότι μιλάει με το Mega για talk show, σε συμπαρουσίαση μάλιστα με τον Ηλία Ψινάκη.

? Εθνική τέλος για την ΕΡΤ, η Γερμανία μας… γλέντησε (και καλά μας έκανε, έτσι όπως παίξαμε) αλλά το Eurobasket συνεχίζεται.

?‍? Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που δεκάδες αθλητικοί δημοσιογράφοι μετείχαν σε σεμινάρια υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ και τα χρήματα δεν έχουν καταβληθεί. Η στήλη έμαθε ότι το θέμα είναι στην τελική ευθεία. Για άμεσα.

Τα γράφαμε από μέρες, ανακοινώθηκε και επίσημα. Η Cosmote TV, μετά το αγγλικό πρωτάθλημα της Championship, εξασφάλισε τα δικαιώματα της τρίτης αλλά και της τέταρτης κατηγορίας του ποδοσφαίρου Αγγλίας (League 1 και League 2), για τα επόμενα δύο χρόνια.


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.