Μιντιάρχης | Η κηδεία με τις γκάφες, ο πεσμένος Μάνεσης και το νέο αθλητικό ραδιόφωνο

Μιντιάρχης | Η κηδεία με τις γκάφες, ο πεσμένος Μάνεσης και το νέο αθλητικό ραδιόφωνο

Τα απόνερα της τηλεοπτικής κάλυψης της κηδείας της Ελισάβετ, το φάουλ του Οικονόμου, η Σκορδά, ο Μάνεσης και τα σενάρια στα ερτζιανά…

 ?‍♂️ Εκπληκτική ως εικόνα και ως οργάνωση, εμβληματική, άρτια από τους Βρετανούς ήταν η κηδεία της εμβληματικής τους βασίλισσας. Δεν βγήκε εκτός προγραμματισμού ούτε λεπτό! Η Ελισάβετ αποχαιρέτισε τον μάταιο τούτο κόσμο και ησύχασε. Εμείς πάλι, όχι ακόμη.

? Υποχρεωθήκαμε να ακούμε τα φιντάνια της ΕΡΤ να λένε για «βρετανική γιορτή» (σ.σ. είσαι και έμπειρη, Κλειώ Νικολάου…) ή ότι η Βικτόρια ήταν η μητέρα της Ελισάβετ, ασχέτως αν πέθανε το 1901 και η Λίλιμπετ γεννήθηκε το 1926 (η προπρογιαγιά της ήταν, αν το μέτρησα σωστά…).

?? Αφήστε τι έχουμε δει εδώ και ημέρες με τη λέξη «αβαείο». Που, κατά Μπαμπινιώτη, γράφεται «αβα είο (το) -> αββαείο». Με δύο βήτα.

? Εδώ βάφτισαν, στον Alpha, κοτζάμ Μπάιντεν «Τζον»…

? Πώς το έλεγε ο Αρης Πορτοσάλτε για τη ΧΑ, τότε; «Να προσέχετε να μη σας πιάνουν στο στόμα τους». Ε, ο Δημήτρης Οικονόμου δεν προσέχει. Πώς να μη σταθείς στο «υπό κανονικές συνθήκες ο Παύλος θα ήταν διάδοχος ή βασιλιάς» με αφορμή την αναφορά του BBC (την οποία μάλιστα έκραξαν άλλα αγγλικά Μέσα;).

❌ Εν έτει 2022 υπάρχουν ακόμη και τέτοιο. Φιλοβασιλικοί. Όπως φιλοχουντικοί. Όπως ψεκασμένοι. Όπως, όπως, όπως. Το ερώτημα είναι, όταν είσαι μπροστά στο γυαλί, άρα δημόσιο πρόσωπο, πώς το χειρίζεσαι. Βούτα πρώτα τη γλώσσα στο μυαλό, έλεγε ο παππούς μου. Έγινε και δημοψήφισμα του 1974 και είπαμε «ΟΧΙ». Ηχηρό. Ας μη το ξεχνούν, επιμελώς, μερικοί.

? Ο ΣΚΑΪ πανηγυρίζει για την πρωτιά της Φαίης Σκορδά, τόσο που έσπευσε δευτεριάτικα να βγάλει δελτίο Τύπου με πίνακα και νούμερα και αριθμούς. Υπάρχει, πώς να το κάνουμε, μια αναταραχή…

? Παραιτήθηκε από το «Βήμα» ο αρχισυντάκτης πολιτικού Αγγελος Αθανασόπουλος καθώς θα αναλάβει ρόλο στο γραφείο Τύπου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

? Προβληματισμός στον Alpha με τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης του Νίκου Μάνεση και αναμένονται αλλαγές στη δομή της σαββατοκυριακάτικης εκπομπής.

? Οι καταγγελίες αργούν την εμφάνισή του φέτος. Ο λόγος για το τηλεπαιχνίδι «Δες και Βρες» που πρόβαλε τις προηγούμενες δύο σεζόν η ΕΡΤ με παρουσιαστή τον Νίκο Κουρή: η εταιρεία παραγωγής δεν έχει καταβάλει ακόμη πολλά ποσά σε νικητές. Κι όμως, ανανεώθηκε για τρίτη σεζόν και άλλα 20 επεισόδια…

⚖️ «Να ετοιμάζονται και άλλοι να πληρώσουν» πόσταρε ο Κώστας Βαξεβάνης μετά την τελεσίδικη απόφαση του εφετείου, με την οποία διευθυντής του iefimerida, Χρήστος Ράπτης, καταδικάστηκε για συκοφαντικό δημοσίευμα εις βάρος του και υποχρεούται να του καταβάλει 12.000 ευρώ (συν τόκους). Τι είχε γράψει; Για Καλογρίτσα, 3 εκατομμύρια, ύποπτες συναλλαγές και άλλα…

? Γρηγόρης Αρναούτογλου, Γιώργος Λιανός, Νάνσυ Αντωνίου αλλά και νέα πρόσωπα στο ανανεωμένο πρόγραμμα του Sfera 102.2, όπως η Ελίνα Παπίλα με τον Θανάση Πασσά στο τρίωρο που θα ξεκινά από τις 18:00.

? Ο Μιντιάρχης έχει ευήκοα ώτα και οι κεραίες του έπιασαν πληροφορίες για διεργασίες για τη δημιουργία νέου αθλητικού ραδιοφώνου. Πρώιμο ακόμη βέβαια αλλά οι πρώτες κουβέντες γίνονται. Λεφτά υπάρχουν, άρα διάθεση και άτομα, το αγκάθι είναι η συχνότητα. Θα επανέλθω.

? Μετά από 20 χρόνια αποχώρησε από την ΕΡΑ Σπορ ο Αντώνης Τζαβάρας «για να ακολουθήσω νέες ραδιοφωνικές διαδρομές», ως ανέφερε.

? Μεγάλη τηλεθέαση σημείωσε ο τελικός της Κυριακής του Eurobasket. Ο αγώνας μεταξύ της Ισπανίας και της Γαλλίας, που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ1, έφτασε κοντά στο 20% σε τηλεθέαση σημειώνοντας 19,1% στο σύνολο και 18,6% στο λεγόμενο δυναμικό κοινό.


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.