Μιντιάρχης | Τηλεοπτικά Euroleague, διπλή Τζομπανάκη, μέγαρο για τον ΑΝΤ1 και… συντάξεις στην ΕΡΤ

Μιντιάρχης | Τηλεοπτικά Euroleague, διπλή Τζομπανάκη, μέγαρο για τον ΑΝΤ1 και… συντάξεις στην ΕΡΤ

Τα πλάνα της ΕΡΤ για τους εργαζομένους και του ΑΝΤ1 για νέες εγκαταστάσεις, τι ισχύει με τα δικαιώματα της Eurolague, ποια εκπομπή αλλάζει ώρα προβολής.

? Όλα δείχνουν ότι είναι οριστική η απόφαση της ΕΡΤ για το πλάνο αναφορικά με τους εργαζόμενους που οδεύουν προς συνταξιοδότηση και στόχος είναι να μην επιτρέψει πρακτικές του παρελθόντος. Τότε βέβαια, στα golden boys των 00s, υπήρχαν συνταξιούχοι που και σύνταξη έπαιρναν και… συνέχιζαν να εργάζονται στο Ραδιομέγαρο.

? Νέα αλλαγή στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ. Μετά το καθημερινό «Πρωίαν σε είδον», το οποίο άλλαξε ώρα προβολής, σειρά είχε και το… σαββατοκυριακάτικο «Δύο στις 10». Μόλις 4 εκπομπές μετά την πρεμιέρα της, η εκπομπή του Δημήτρη Γιαγτζόγλου και της Ζωής Κρονάκη αλλάζει όνομα και γίνεται «Δύο στη 1», καθώς από το άλλο ΣΚ φεύγει από την πρωινή ζώνη και πηγαίνει στην μεσημεριανή, 13:00 με 15:00.

? Όσο για το τηλεπαιχνίδι «Δες και βρες», με παρουσιαστή τον Νίκο Κουρή, αφού το… καβάλησε το «Πρωίαν σε είδον» στην ΕΡΤ1 βρέθηκε λύση και… μετακομίζει στην ΕΡΤ2 από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

? Ειρήσθω εν παρόδω, το πόσταρε ο συνάδελφος Αρης Ραβανός κι έχει δίκιο. «Πρέπει άμεσα να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το ποιοι δημοσιογράφοι -αφήνω εκτός την ΕΡΤ και το ΑΠΕ- παράλληλα με την εργασία τους σε ΜΜΕ απασχολούνται σε γραφεία τύπου ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ (οργανισμούς, δήμους, κλπ.), τράπεζες, οργανισμούς, κλπ. Φαντάζομαι θα ενδιαφέρει την ΕΣΗΕΑ το ζήτημα σε περίοδο μεγάλης ανεργίας των δημοσιογράφων».

☢️ Εντάξει παιδιά, εκεί στον ΣΚΑΪ, κάπου κούρασε. «Εξαλλος ο τάδε», «καυγάς μεταξύ τάδε και Οικονόμου», «προκάλεσε πάλι ο Πορτοσάλτε». Τα νούμερα δεν ανεβαίνουν με το να γίνεις ο ίδιος νούμερο, ούτε να προσβάλεις τους καλεσμένους σου. Διότι, αύριο μεθαύριο, μπορεί κάνα κόμμα να επιβάλλει πάλι εμπάργκο στο κανάλι και θα ανοίξει πάλι η κουβέντα περί δημοσιογραφίας και δεοντολογίας. Η στήλη δεν το αναφέρει τυχαία, θυμηθείτε το…

?️ Επί τάπητος τα πλάνα για το… παλάτι του ΑΝΤ1. Προβλέπουν την ανέγερση του νέου πενταώροφου κτιρίου του στην Κηφισιά και, εκτός από τα γραφεία, θα κατασκευαστούν τα νέα στούντιο ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων.

?️‍♂️ Μα, να μην είναι υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ δημοσιογράφος που ασχολείται με την τρομοκρατία και κάνει αποκαλυπτικά ρεπορτάζ; Περί Γιώργου Καραϊβάζ ο λόγος…

? Η ηθοποιός, Μαρία Τζομπανάκη, μετά την σαρωτική επιτυχία που σημειώνει με τον «Σασμό», πιθανώς να έχει και δεύτερον ρόλο στον Alpha καθώς είναι υποψήφια για την παρουσίαση του «Secret Song», του νέου μουσικού show του καναλιού. Εκτός από την Τζομπανάκη, έχουν δεχτεί πρόταση ο Χρήστος Φερεντίνος αλλά και ο ηθοποιός Δημήτρης Γκοτσόπουλος.

? Ρωτάτε (στο μέιλ της στήλης) αλλά νεότερα δεν υπάρχουν. Η Euroleague συνεχίζει και φέτος στη Nova και θα υπάρξει διαγωνισμός, με την Cosmote TV να αναμένεται να… χτυπήσει το πακέτο για το 2023-27. Η αλλαγή στη διοίκηση της λίγκας έχει καθυστερήσει πάντως τους διαγωνισμούς των τηλεοπτικών δικαιωμάτων – κάτι που δεν ισχύει μόνο για τα εν Ελλάδι.

? Για τα, δε, τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League, τα διαβάσατε από χθες, συνεχίζουν στην ΕΡΤ. Ήρθε και η ώρα της αποκάλυψης: είχε γίνει μια μίνι κρούση, ας το θέσουμε έτσι, από συνδρομητική προς τον ΕΣΑΚΕ. Δεν προχώρησε και το άφησαν για τους επόμενους μήνες, με κουβέντα για πολυετές συμβόλαιο, τύπου 2023-27. Κρατήστε το.

? Mε 6ωρο καθημερινό πρόγραμμα και 4ωρο το Σαββατοκύριακο συνεχίζει τη λειτουργία του το Web Radio της ΕΟΚ, στο οποίο συμμετέχει μια πλειάδα δημοσιογράφων. Άξια μνείας η εκπομπή με «Woman to woman» κάθε Δευτέρα στις 12:00 με Εβίνα Μάλτση και Μαριάννα Αξιοπούλου ενώ από τα μικρόφωνα περνούν, μεταξύ άλλων, οι Γιάννης Λαμπίρης, Μαρίνος Πρίντεζης, Σπύρος Καβαλιεράτος, Αργύρης Παγαρτάνης, Γρηγόρης Παπαβασιλείου, Ελενα Βογιατζή, Γιάννης Σταυρουλάκης Αθηνά Πατρινού, Νίκος Μπουρλάκης και άλλοι.


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.