Μιντιάρχης | Τέταρτος «παίχτης» στην κινητή, η μετακόμιση της Nova και το ΕΣΡ που ξύπνησε…

Μιντιάρχης | Τέταρτος «παίχτης» στην κινητή, η μετακόμιση της Nova και το ΕΣΡ που ξύπνησε…

Σε άλλα γραφεία οι δημοσιογράφοι της Nova, σε άλλα τα… αφεντικά. Βουίζει η πιάτσα για δημοσιογράφο μπλεγμένο στην υπόθεση της 12χρονης…

? Ζουν ένα δράμα, ρε παιδί μου, η Νάταλι Κάκκαβα και ο Γρηγόρης Γκουντάρας. Δεν τους άφηναν, λέει, να πουν τα δικά τους όταν παρουσίαζαν το «Big Brother» στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα. Και γιατί δεν παραιτήθηκαν, τότε;

? Μετακομίσεις και… τράμπες. Ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια, από την εποχή του… Filmnet, τα δημοσιογραφικά γραφεία της Nova αποχώρησαν από την Κάντζα, με προορισμό εντέλει το Πικέρμι, εκεί όπου βρίσκονταν επί σειρά ετών του Alpha, τα οποία (μετά την εξαγορά του καναλιού από την οικογένεια Βαρδινογιάννη) συγκατοικούν με αυτά του Star.

? Στη Nova συζητούσαν για μετακόμιση στα άλλα, ιστορικά γραφεία του Alpha στην Αττική Οδό, στο ύψος της Κάντζας, και λέγεται ότι εκεί θα κατευθυνθούν τελικά οι διοικητικές υπηρεσίες. Τα αφεντικά όμως, πάνε στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λεωφόρο Αθηνών, στην Καλλιθέα και στο κτίριο που μισθώνει η Wind μερικά χιλιόμετρα παρακάτω σε παράδρομο της Αττικής Οδού.

? Όσο για τα άλλα γραφεία στην Κάντζα που μένουν άδεια; Ακούγεται ότι εκεί κατευθύνεται το νέο Action24 υπό την ηγεσία των Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη.

? Ειρήσθω εν παρόδω, σύντομα θα ανακοινώσει η Volton -που διοικεί ο υιός Μπάκος- τις οικονομικές της καταστάσεις για το 2021. Να δούμε τι άφησε η ενεργειακή κρίση. Γιατί έχει ενδιαφέρον διότι η Volton στοχεύει να γίνει το τέταρτο πανελλαδικό δίκτυο κινητής!

?‍⚖️ Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε. Ξύπνησε, που λέτε, το ΕΣΡ, για τις χυδαιότητες των καναλιών και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: «Εχουν ορισθεί ήδη εισηγητές, που μελετούν τα θέματα νομικά και ουσιαστικά, κυρίως, δε, αν διαπράχθηκαν ή συνεχίζουν να διαπράττονται (πρόσθετα διοικητικά) αδικήματα εις βάρος των θυμάτων».

?️ Δηλαδή ορίστηκαν αρμόδιοι για να ερευνήσουν. Να δούμε πότε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα κινηθεί, ως πρέπει, άμεσα και γοργά. Διότι είναι Δευτέρα και οι ψευδοειδησεογραφικές εκπομπές των μεσημεριανάδικων επιστρέφουν, για να ασελγήσουν εκ νέου στη 12χρονη…

? Κυκλοφορεί εντόνως, ποια, στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι θα κληθεί σύντομα να καταθέσει για την υπόθεση της 12χρονης δημοσιογράφος τηλεοπτικού σταθμού. Φήμη ή πληροφορία, θα φανεί…

?️ Μια μικρή νίκη της δημοσιογραφίας… Ο Δημήτριος Λουπασάκης, προϊστάμενος του Ναού Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, όπου συνέρρεαν χιλιάδες πιστοί για να εναποθέσουν τον πόνο και τα προβλήματά τους (για να το θέσω κομψά) και διέδιδε για θαύματα και άλλα, εκδιώχθη καθώς, δια στόματος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, «είναι αφελείς όσοι πιστεύουν στα θαύματα τύπου Λουπασάκη».

⛪ Μια βαριά κουβέντα, που πιθανώς ελέχθη για πρώτη φορά από προκαθήμενο της εκκλησίας. Και αποτελεί νίκη της δημοσιογραφίας καθώς το ανέδειξαν τα Ελληνικά Hoaxes, η μοναδική δημοσιογραφική ομάδα που ερεύνησε και έφερε στο φως το, όπως ανέφερε ο επικεφαλής τους Δημήτρης Αλικάκος, «το φαινόμενο / απάτη “Λουπασάκη”, και το “θαμμένο” πόρισμα του εκκλησιαστικού ανακριτή που μιλούσε για αγυρτεία». Να τα λέμε αυτά.

? Για τη χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας έγραψε ωραίο άρθρο ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr του, αναφερόμενος σε συναδέλφους που, καίτοι εργάζονται σε «συστημικά» Μέσα, έκαναν το καλύτερο δυνατόν για να μην… κουκουλωθεί το θέμα με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

? Αλλά, υπάρχει και μια άλλη δημοσιογραφία. Διαβάστε, να φρίξετε: η Αλεξάνδρα Ντούσκα, άξια συνάδελφος, κατήγγειλε στην ΕΣΗΕΑ ότι άρθρα της στο Voice και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «One voice», που υποστήριζαν ευθαρσώς ότι υπάρχει «ένταλμα σύλληψης αντιπεριφερειάρχη Αττικής» (για την υπόθεση της 12χρονης) έφεραν την υπογραφή της, ενώ η ίδια ούτε είχε συντάξει και βεβαίως δεν είχε υπογράψει!

?‍♂️ Δηλαδή, κάποιος έγραψε το εν λόγω «ρεπορτάζ», που προφανώς δεν ίσχυε, και έβαλε υπογραφή άλλης! Η Ντούσκα προσέφυγε ήδη δικαστικά.

?? Η ΕΠΟ ήρθε σε συμφωνία με ιδιωτική εταιρεία για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας στις ΗΠΑ, με το εν λόγω deal να φέρνει στα ταμεία της ομοσπονδίας 520.000 ευρώ – κι ακολουθεί αντίστοιχο και με την Αυστραλία.

⚽ Σημειωτέον ότι τούτα τα deals δεν είναι άσχετα με την πρόθεση ο τελικός να διεξάγεται εκτός Ελλάδος, αν όχι από φέτος, τα επόμενα χρόνια…


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.