Μιντιάρχης | Προκάλεσαν τριγμούς «Τα Νέα» και «Το Βήμα», αλλαγές στη «Ναυτεμπορική»

Μιντιάρχης | Προκάλεσαν τριγμούς «Τα Νέα» και «Το Βήμα», αλλαγές στη «Ναυτεμπορική»

Επιλογές που δεν ήταν «τυχαίο περιστατικό», οι αλλαγές στον ΑΝΤ1 και η νέα αλλαγή στη «Ναυτεμπορική» του Μελισσανίδη.

?️ Η μια πλευράς της είδησης, όταν διαβάζεις «Τα Νέα» και «Το Βήμα» αναφορικά με τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, είναι ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα βάζει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προφανώς έχει τη σημασία του, άλλωστε στην πρόσφατη ΔΕΘ είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να ακούσει την ομιλία του.

? Η άλλη πλευρά είναι όμως ότι η έντυπη δημοσιογραφία όχι μόνο ζει, αλλά συνεχίζει να βγάζει ειδήσεις. Αποκλειστικές. Κι αυτό κι αν έχει τη σημασία του, στην εποχή που το διαδίκτυο σαρώνει.

?️‍♂️ Για όσους το χάσατε, «Τα Νέα» έγραψαν, χωρίς να τον κατονομάζουν αλλά φωτογραφίζοντάς τον, πως μέχρι και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν υπό παρακολούθηση και το «Βήμα» ότι ο ανιψιός του πρωθυπουργού και πρώην γενικός του γραμματέας Γρηγόρης Δημητριάδης, που «χρεώθηκε» μόνος το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων (ενώ στην αρχή η κυβέρνηση υποστήριζε πως παραιτήθηκε λόγω του «τοξικού κλίματος»), ήταν η «γέφυρα» για τη μεταφορά του κακόβουλου λογισμικού Pretador από την Κύπρο στην Ελλάδα.

?‍♂️ Σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο μια εφημερίδα, όπως τα «Νέα», που δεν κρύβει ότι στηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να έχει στη σαββατιάτικη έκδοσή της όχι ένα αλλά δύο θέματα-γροθιά για την κυβέρνηση. Το δεύτερο ήταν για την «ντροπή» (σ.σ. ο χαρακτηρισμός της εφημερίδας) του Αστυνομικού Τμήματος της Ομόνοιας με αφορμή την καταγγελία για βιασμό από δύο αστυνομικούς του.

⁉️ Δύσκολο οι επιλογές να είναι ένα «τυχαίο περιστατικό». Πιθανόν να προμηνύουν ευρύτερες παρασκηνιακές συγκρούσει… Ο καιρός θα δείξει.

? Ποιος θα είναι ο επόμενος, είναι η ερώτηση για τα διοικητικά του ΑΝΤ1, με έσχατη τη Στέλλα Λίτου. Η οποία ήταν ξένο σώμα εδώ και καιρό και παραιτήθηκε από γενική διευθύντρια τηλεόρασης του καναλιού. Είχαν προηγηθεί, μέσα στο 2022, η αποχώρηση του Κρίστοφερ Μάινους και του CEO του ομίλου ΑΝΤ1 Μπερτ Χάμπερτς.

? Από αύριο, Τρίτη 1η Νοεμβρίου η Ξένια Κούρτογλου, θα παρουσιάζει ένα ραδιοφωνικό ένθετο στο πρόγραμμα του Galaxy 92 καθημερινά στις 10 το πρωί και στις 5 το απόγευμα. Είναι, ναι, η ιδιοκτήτρια της Focus η οποία επί σειρά ετών διενεργούσε τη μέτρηση ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών στην Αττική.

? Μιας και λέμε για ακροαματικότητες, τι λέει η κ. Κούρτογλου αλλά και άλλοι αρμόδιοι για αυτό; Από την πολύπειρη συνάδελφο Χριστίνα Αμερικάνου το τουίτ:

? Την αληθινή ιστορία, ως λέει, του Δημήτρη Ιτούδη, όπως την περιγράφουν η μητέρα του και ο πατέρας του, που τους συνάντησε στα Τρίκαλα Ημαθίας, παρουσιάζουν την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου οι «Πρωταγωνιστές» του Alpha με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

? Από αύριο Τρίτη 1η Νοεμβρίου θα βρίσκεται στο διαδίκτυο ανανεωμένη η ιστοσελίδα της «Ναυτεμπορικής» που μετρά 26 χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο. Το νέο site θα ενισχυθεί με πολιτικές ειδήσεις, βίντεο, διαδραστικές εφαρμογές και podcasts. Είναι το τρίτο βήμα ενίσχυσης του συγκροτήματος μετά την απόκτηση του συγκροτήματος από τον Δημήτρη Μελισσανίδη μετά την ανανέωση της εφημερίδας και του λανσαρίσματος του διαδικτυακού σταθμού.

? Κανείς, και καμιά, δεν χάνεται. Η Κατερίνα Αντωνοπούλου, μετά από 15 χρόνια στον ΑΝΤ1, αποχώρησε με προορισμό την ERTNews όπου θα παρουσιάζει την εκπομπή «Φάσμα». Είχε προηγηθεί, πέρυσι, η παραίτηση του διευθυντή ειδήσεων του ΑΝΤ1 και συζύγου της, Βασίλη Πελέκη, που κατέληξε στο Mega.


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.