Μιντιάρχης | Εισαγγελέας για Λιάγκα, τηλεοπτικά Euroleague και «εμφύλιος» στην ΕΡΤ

Μιντιάρχης | Εισαγγελέας για Λιάγκα, τηλεοπτικά Euroleague και «εμφύλιος» στην ΕΡΤ

Max στήλη από τον Μιντιάρχη σήμερα! Πώς πήγε το «Maestro» στο Netflix, ΕΣΡ κατά Λιάγκα και Κουτσελίνη, πού θα πάει η Euroleague και τι συνέβη στην ΕΡΤ.

? Η Φωτεινή Πετρογιάννη τουίταρε ενάντια στην Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Η Πετρογιάννη. Ούτε το μισό… πόδι της Queen Dina. Βλέπετε στην ελληνική τηλεσόουμπιζ, το να κράζεις τη Σπυροπούλου ή την Ιωάννα Μαλέσκου, πουλάει. Σου δίνει λόγο ύπαρξης. Ειδάλλως, ουδείς ασχολείται… Και για τον Λάμπρο Κωνσταντάρα ισχύει (για τα περί «ατάλαντης»).

? Άλλη μια επιβεβαίωση του Μιντιάρχη. Με ερευνώμενα αδικήματα «τη διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκων αλλά και την παραβίαση δικαστικού απορρήτου», ξεκινά κατεπείγουσα ποινική έρευνα η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αφορμή φερόμενη διακίνηση υλικού από την δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.

?‍⚖️ Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ώστε, μεταξύ άλλων, να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα που αφορούν διακίνηση φωτογραφιών ή άλλου οπτικού υλικού που περιλαμβάνονται στην δικογραφία για την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση του παιδιού. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν τα λεγόμενα του Γιώργου Λιάγκα, προφανώς.

? Εισαγγελέας Γιώργο μου. Όχι ΕΣΡ και τρίχες κατσαρές. Εισαγγελέας. Και εκεί θα πεις: αν είχες υλικό πώς το βρήκες και από πού ή αν δεν το είχες, γιατί είπες ψέματα on camera ότι είχες στο κινητό σου πλάνα της 12χρονης ενώ βιαζόταν (και τα περιέγραψες κιόλας).

?‍⚖️ Από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο καλούνται πάντως, για εξηγήσεις, την προσεχή Τρίτη 15/11 ο ΑΝΤ1 και το Star, για τον τρόπο κάλυψης της υπόθεσης του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό. Από το κανάλι του Αμαρουσίου καλείται να δώσει εξηγήσεις (φυσικά) το «Πρωινό» του Γιώργου Λιάγκα και από το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» της Ζήνας Κουτσελίνη. 

? Το «Βινύλιο», απόψε στις 20:00 στον ΑΝΤ1, θα κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στα καλύτερα ντουέτα της δεκαετίας του ’90. Ο Αντώνης Κανάκης, ο Γιάννης Σερβετάς και ο Χρήστος Κιούσης υπόσχονται και ότι κάποια… θανατηφόρα χρέη, που θα εξοφληθούν.

? «Baroufa News» από απόψε. Είναι ένα αντιδελτίο ειδήσεων και θα μεταδίδεται κάθε Παρασκευή, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στο Kontra Channel, με πρεμιέρα απόψε. Παρουσιαστής ο κωμικός και Youtuber Αλέξανδρος Κοντοπίδης και η ομάδα του που θα σατιρίζουν και θα στηλιτεύουν όσα βιώνουμε καθημερινά. 

? Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαπίστωσε, λέει, με ανησυχία ότι το φαινόμενο της κατάργησης των συνεντεύξεων τύπου των Υπουργών. Αυτό εμφανίστηκε ως αναγκαιότητα, με αφορμή την πανδημία προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός ατόμων σε κλειστούς χώρους αλλά συνεχίζεται και μετά την άρση των περιορισμών. Γιατί; 

? Γράφει ιστορία ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και διάφορα άλλα, κλισέ, μετά την είσοδο του «Maestro» στο Netflix. Πώτς γκέγκεν αφτό όμως, που έλεγε και ο Πάτρικ Ογκουνσότο; Με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Είναι ο γνωστός και ως «νόμος Κρέτσου» που ενίσχυσε την ελληνική μυθοπλασία και από τα 2.318.570 ευρώ των επιλέξιμων δαπανών του προϋπολογισμού της σειράς, τα 927.428 ευρώ τα έβαλε το κράτος. Να τα λέμε αυτά καθότι είναι νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης, του Λευτέρη Κρέτσου, που η νυν δεν πολυπείραξε.

?? Δεν ήταν βέβαια η μόνη στήριξη μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών μέσω του μηχανισμού ενισχύσεων του ΕΚΟΜΕ από τον εν λόγω νόμο. Μόλις προ ημερών ενέκρινε την ένταξη ακόμη κι άλλων, ανάμεσά τους και το «Γάμος α λα Ελληνικά 3» της Νία Βαρντάλος. Θα λάβει 7.046.381,72 ευρώ (περίπου όσα δόθηκαν και για την ταινία «Rise», με την ιστορία της οικογένειας Αντετοκούνμπο) ενώ είχε επιλέξιμες δαπάνες ύψους περίπου 18 εκατ. ευρώ.

⚽ Δεν μεταδίδεται διαδικτυακά το Λιγκ Καπ Αγγλίας που απέκτησαν το Action24 και το Attica TV καθώς αφενός δεν έχουν, προς ώρας, live streaming, ούτε site (εδώ το site action24.gr παραπέμπει πλέον στην εφημερίδα Actionpress), αφετέρου το deal δεν συμπεριλαμβάνει τη διαδικτυακή μετάδοση. Άρα, πλην Αττικής, μέσω Cosmote TV και Nova, η μόνη διέξοδος.

? Διάβασα τη μακροσκελή ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ κατά της διοίκησης (και του προέδρου Κωνσταντίνου Ζούλα προσωπικά) για την υποβάθμιση των τηλεοπτικών μεταδόσεων της Basket League. Κατ’ αρχάς, ας απαντήσω και στο προ ημερών κουίζ της στήλης: σε αγώνα του Απόλλωνα Πάτρας ήταν με σπίκερ στα στούντιο της Αγίας Παρασκευής και ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρο του παρκέ!

? Μεταξύ άλλων η εν λόγω ανακοίνωση αναφέρει περί «διοίκησης τηλεφωνικών εντολών», ότι στο Κολοσσός – ΠΑΟΚ δεν είχε καν σκηνοθέτη και διευθυντή παραγωγής για τη μετάδοση, ότι η μετάδοση έγινε από την Αθήνα και αναρωτιούνται πότε βγήκε απόφαση για τη μείωση των εκτός έδρας και των υπερωριών κι αν αληθεύει το πλάνο για ριζική μείωση των «εκτός έδρας».

? Όταν ο Μιντιάρχης αποκάλυπτε, καιρό πριν, ότι ο Ζούλας και η παρέα του είχαν αποφασίσει το λουκέτο της ΕΡΑ Σπορ, μερικοί από το Ραδιομέγαρο διερρήγνυαν τα ιμάτια τους ότι δεν ίσχυε. Ίσχυε. Και η ΕΡΤ έκανε πίσω ακριβώς επειδή το πλάνο του λουκέτο πήρε δημοσιότητα, χάρη στη στήλη.

? Πάμε και στα τηλεοπτικά δικαιώματα της Euroleague καθώς ο καθείς γράφει ότι του… σηκωθεί το τελευταίο διάστημα ενώ διαρρέονται ποσά με συγκεκριμένο στόχο. Το νυν συμβόλαιο, της Nova, λήγει το καλοκαίρι του 2023, είναι τριετές και κόστισε περί τα 8 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ήτοι 24 η τριετία. Επιστράφησαν όμως κάποια μύρια, από τη σεζόν που διεκόπη λόγω πανδημίας.

? Το θέμα της εκχώρησης των δικαιωμάτων μετάδοσης στην Ελλάδα της Euroleague θα κλείσει τέλη του 2022 ή αρχές του 2023. Εννοείται πως η Cosmote TV… καίγεται για να τα πάρει. Αλλά, κλασικά, δεν μπορεί να κάνει και… all in στον φάκελο με τα εκατομμύρια της προσφοράς – αν μπορούσε, δεν θα είχε ξεμείνει μόνο με τη Serie A από μεγάλα, ξένα πρωταθλήματα. Για το 2023-26 ναι, το τίμημα θα ανέβει αλλά όχι στα διαρρέοντα, από άλλα Μέσα, ποσά. Εκτίμηση; Γύρω στα 12, άντε 13 ανά σεζόν.


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.