Μιντιάρχης | Νέες εκπομπές και σχολιαστές, επιστροφές και… ΕΡΤικές περικοπές

Μιντιάρχης | Νέες εκπομπές και σχολιαστές, επιστροφές και… ΕΡΤικές περικοπές

Του… 20ευρου στην ΕΡΤ, άδειασμα ΠτΔ στους δημοσιογράφους, άλλη μια συνάντηση Μητσοτάκη και Χατζηνικολάου, ετοιμάζεται το Attica TV.

? Συνεχίζονται τα ήξεις αφίξεις στην ΕΡΤ με τις αποφάσεις των διοικούντων. Παράδειγμα; Τα «εκτός έδρας» που έκοψαν από δεκάδες δημοσιογράφους. Με εντολή του οικονομικού διευθυντή Ευάγγελου Λουριδά αυτά καθώς το μπάτζετ της διεύθυνσης προγράμματος έχει μειωθεί αισθητά. Μιλάμε συχνά για… 20 ευρώ. Ρωτήστε και τους αθλητικούς στο Ραδιομέγαρο, θα σας πουν.

? Και πού πήγε το μπάτζετ, αναρωτιέστε; Στις μεικτές και τις εξωτερικές παραγωγές… 

? Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένες οι δημοσιογραφικές ενώσεις. Με επιστολή τους ζήτησαν την παρέμβαση του ανώτατου θεσμού της χώρας για το σκάνδαλο των υποκλοπών εκφράζοντας προβληματισμό αλλά και έντονη ανησυχία τους για την αναφορά και δημοσιογράφων σε λίστες προσώπων των οποίων υποκλέπτονται οι επικοινωνίες. «Η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται ενώπιον των δικαστικών αρχών» απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Και σωστά!

? Τη διάθεσή του να στηρίξει την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που του παρουσίασαν, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΕΙΗΕΑ. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ, Νίκος Χατζηνικολάου (εκδότης της «Real News»), ο γραμματέας Τάσος Μπούρας (εκδότης της «Sportday») και ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Δήμας που έθεσαν στον πρωθυπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος των εφημερίδων και ζήτησαν τη στήριξη της κυβέρνησης, για την επίλυσή τους.

? Πάλι… λίστα δηλαδή;

❓ Έτερη απορία, δίκην κουίζ. Πόσες φορές ετησίως ανταμώνουν Μητσοτάκης και Χατζηνικολάου;

? Η ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα «Political» του εκδότη Νίκου Καραμανλή ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με τον δημοσιογράφο Γιάννη Κορωναίο. Τη θέση του διευθυντή αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιτούνας.

? «Ψήνεται», μαθαίνω, η επιστροφή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να προδικάσει με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτό καθώς υπάρχει απευθείας επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο σύζυγος της παρουσιάστριας του δελτίου του Mega, Ράνιας Τζίμα, είναι προς ώρας επικεφαλής του Ινστιτούτου Eteron.

? Ο πρώην διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιώργος Προκοπάκης, εμφανίστηκε χθες και το καθιερώνει να βγαίνει κάθε Τρίτη στο δελτίο του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ. Αιχμηρός και με σπάνιες γνώσεις επί των οικονομικών, καλή κίνηση.

? Ετοιμάζεται το νέο πρόγραμμα του Attica TV. Σύντομα. Και με ενισχυμένο βραδινό πρόγραμμα όπου Δευτέρα έως και Πέμπτη θα κάνουν μαζί εκπομπή ο διευθυντής του ieidiseis.gr Βασίλης Σκουρής και τέως παρουσιαστής του δελτίου της ΕΡΤ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

? Το Star ήταν το προτελευταίο, χρονικά, κανάλι που δεν είχε ούτε υβριδική ούτε streaming υπηρεσία, τη λάνσαρε προ ενός μήνα κι από χθες και το μόνο πανελλαδικό κανάλι που δεν είχε, απέκτησε. Ο λόγος για τον Alpha: όσοι συντονίζονται μέσω smart τηλεοράσεων μπορούν, πατώντας το γνωστό κόκκινο κουμπί του τηλεκοντρόλ, να δουν on demand νέες και παλιές σειρές, εκπομπές και άλλα.

? Τη δυνατότητα πρόσβασης στο ANT1+, τη συνδρομητική υπηρεσία του ΑΝΤ1, έχουν πλέον οι συνδρομητές της streaming υπηρεσίας της Cosmote TV. Ανάλογα με τον τύπο αποκωδικοποιητή που διαθέτουν, είτε θα βρουν αυτόματα το ANT1+ app στη λίστα με τις προεγκατεστημένες εφαρμογές, είτε μπορούν να το «κατεβάσουν» μέσα από το Google Play. Για να αποκτήσουν πρόσβαση θα πρέπει βέεβαια να διαθέτουν συνδρομή στην υπηρεσία ANT1+.

? Με τον τρόπο αυτό, οι συνδρομητές της Cosmote TV, θα έχουν πρόσβαση μέσω του ΑΝΤ1+ στο σύνολο των αγώνων του Μουντιάλ 2022. Πάντως, μαθαίνω, οι συνδρομές του ΑΝΤ1+ είναι πολύ, μα πολύ, πιο κάτω από τις προσδοκώμενες.

? Λανσαρίστηκε τον Μάιο και πλέον πιο επίκαιρο από ποτέ το mountial.gr, το απόλυτο mountialικό site. Όντως, εξαιρετική δουλειά.

? Θέμα ημερών είναι η εμφάνιση, στο αχανές ελληνικό διαδίκτυο, νέου αθλητικού site με μεγαλεπήβολα σχέδια. Τα γραφεία βρέθηκαν, διευθυντής και αρχισυντάκτες, όπως και οι ρεπόρτερ των μεγάλων ομάδων. Θα επανέλθω.

?? Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς δεν βλέπουν με θετικό μάτι το Παγκόσμιο Κύπελλο σύμφωνα με δημοσκόπηση της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης. Το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν θα παρακολουθήσει κανέναν αγώνα. Γενικώς η τάση αυτή, μικρότερη ή όχι, υπάρχει σε όλες τις χώρες.

Οι λάτρεις της πορτοκαλί μπάλας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τη φετινή σεζόν το κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ NCAA από τη Nova, σε μία διοργάνωση που regular season έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις 12 Μαρτίου 2023.

? Ας κλείσω και με Euroleague. Bids loading, ήτοι ως τέλη του μήνα ζητήθηκε από τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν φάκελους. Και με χρήματα. Να δούμε πού θα φτάσει η επόμενη τριετία μιας και ερίζουν Nova και Cosmote TV. 


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.