Μιντιάρχης | Συντάξεις, εγκλεισμός στα… μπουθ και μια παλιά, ευτράπελη ιστορία για την ΕΡΑ Σπορ

Μιντιάρχης | Συντάξεις, εγκλεισμός στα… μπουθ και μια παλιά, ευτράπελη ιστορία για την ΕΡΑ Σπορ

Μιντιακό παρασκήνιο από τα… άδυτα της Αγίας Παρασκευής.

Η αλήθεια είναι η στήλη δεν είναι ιδιαιτέρως αγαπητή στο Ραδιομέγαρο, ας είναι όμως. Το ρεπορτάζ είναι πάντα, ρεπορτάζ.

Η ΕΡΤ, όπως και άλλα Μέσα, δεν έστειλαν κανέναν στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο. ΟΚ, λογικό, δεν είχε καν τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Στην ΕΡΑ Σπορ σκέφτηκαν πως έπρεπε να έχουν ενημέρωση, και σωστά. Και ανέθεσαν όλους τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε δημοσιογράφους, έτσι ώστε όταν υπάρχει κάτι ως live εξέλιξη (γκολ, αποβολή, πέναλτι κλπ.) να διακόπτουν όποια εκπομπή ήταν on air εκείνη τη στιγμή. Ωραία ως εδώ;

Έλα που όμως ζητήθηκε από του δημοσιογράφους της ΕΡΑ Σπορ να κλειστούν σε μπουθ, που χρησιμοποιούν για περιγραφές, κάθε φορά που υπάρχει αγώνας που έχουν αναλάβει. Γιατί; Ποιος ο λόγος να κλειστούν όταν κάλλιστα μπορούσαν να το παρακολουθούσαν το Μουντιάλ από το γραφείο τους.

Κι εδώ είναι το… ντεσού: ως χθες δεν υπήρχε συνδρομή στον ΑΝΤ1+ για τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Σπορ, αν δεν λανθάνω πουθενά σε όλη την ΕΡΤ! Και πώς θα γίνουν οι περιγραφές σε όσα ματς είναι «κλειδωμένα» στο συνδρομητικό; Και δική μας απορία.

Η ΕΡΑ Σπορ έχει γράψει ιστορία. Με κάθε τρόπο. Τούτα μου θύμισαν μια παλιά, αντίστοιχη ιστορία, οι πρωταγωνιστές θα το καταλάβουν. Στο Euro 2000 που διοργανώθηκε σε Βέλγιο και Ολλανδία, η ΕΡΤ δεν είχε εξασφαλίσει διαπιστεύσεις για όλα τα παιχνίδια. Οπότε δόθηκε εντολή, σε όσα δεν υπήρχε φυσική παρουσία στο γήπεδο, το σπικάζ να γίνεται από το… ξενοδοχείο. Ναι, από το δωμάτιό τους. Έτυχε λοιπόν μέρα που, αίφνης, όχι μόνο το κανάλι στο δωμάτιο άλλαξε χωρίς να ξέρουν οι συνάδελφοι τι γίνεται, μα άρχισε να παίζει και… ακατάλληλα πλάνα από ερωτική ταινία! Για πάνω από 15 λεπτά…

Τώρα, αν ακούστηκε στην περιγραφή κάτι του στυλ «και ο τάδε μπαίνει από δεξιά», θα σας γελάσω, πάνε χρόνια…

Ειρήσθω εν παρόδω, τουλάχιστον τέσσερις δημοσιογράφοι της ΕΡΑ Σπορ ενημερώθηκαν για την πρόωρη και υποχρεωτική συνταξιοδότησή τους: ο Ακης Παναγιωτόπουλος, ο Φάνης Σκύφτας, ο Γιώργος Παχάκης και ο Αντώνης Λαγός.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.