Μιντιάρχης | Η «απόψυξη» Καρατζαφέρη και το κανάλι μέσω Αλαφούζου

Μιντιάρχης | Η «απόψυξη» Καρατζαφέρη και το κανάλι μέσω Αλαφούζου

Η πρωτιά της Μαυραγάνη αλλά και του Mega, η Σμυρλή και ο Ντογιάκος, η απαξίωση σε Ψυχάρη και η επάνοδος του Champions League.

→ Μπορεί ο σύζυγος, στον Alpha, να τα πηγαίνει μέτρια (και να υποβαθμίζει τις τηλεθεάσεις…), η Φαίη Μαυραγάνη όμως τα… σπάσει στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Σαββατοκύριακου. Όχι τόσο για την πρωτιά στην τηλεθέαση, όσο για τη χωρίς κιτρινισμούς και υπερβολές εκπομπή της. For the record το «Στούντιο με Θέα» το Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου ήταν πρώτο στη ζώνη προβολής του, στο δυναμικό κοινό 18-54, με μέσο όσο 14,4%  και 1,8 μονάδες διαφορά από τον ανταγωνισμό. 

→ Αρκετοί παραξενεύτηκαν βλέποντας τον Γιώργο Καρατζαφέρη ωσάν άλλον Πέτρο Γαϊτάνο να βγαίνει από την κατάψυξη λίγο πριν το Πάσχα (κυρίως στον ΣΚΑΪ). Μα προφανώς έχει και εξήγηση. Ο κάποτε επικεφαλής του ΛΑΟΣ δεν χάνει ευκαιρία, εμφανιζόμενος εδώ και μερικά 24ωρα σε κάθε κανάλι, να εξυμνεί τον πρωθυπουργό, να λέει πόσο καλός είναι, να αναφέρεται και στα… παιδιά του (Γεωργιάδη, Βορίδη και σία) και να σημειώνει ότι σχολιάζει δίχως κανένα άλλο συμφέρον.

→ Κι όμως, το ψεματάκι το είπε. Έχει συμφέρον, διότι το τοπικό αθηναϊκό κανάλι ΑΡΤ προσπαθεί εδώ και καιρό να το πουλήσει. Και ο (φίλος της κυβέρνησης) Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει εκμηδενίσει το σενάριο εκείνου του ΣΚΑΪ24 καναλιού – συχνότητα ψάχνει. Το ΑΡΤ είναι μια λύση. Καλή λύση. Ειδικά που τώρα άλλα τοπικά κανάλια (Action24, Attica TV, Channel 9) άλλαξαν χέρια. So, do the math, που λένε και στο χωριό μου.

→ Άλλοι, γνώστες, λένε ότι ο ρόλος του Καρατζαφέρη θα αποδειχθεί καθοριστικός λίγο πριν της δεύτερες εκλογές, εκείνες με το bonus εδρών. Ξέρουν κάτι;

→ Ούτε γραμμή να πήραν, ρε παιδί μου. Η εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή, η οποία πρότεινε την απαλλαγή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, «στοχοποιήθηκε» στις στήλες των Γιώργου Παπαχρήστου και Γιάννη Πρετεντέρη στα «Νέα». Ο «Παπ» αναρωτιέται «αν υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας σήμερις» και ο Ζαν κατηγορεί την κ. Σμυρλή ότι δεν έχει καταλάβει ούτε τι δικάζεται, ούτε ποιοι δικάζονται ούτε γιατί δικάζονται.

→ Συνάδελφοι, να υποθέσω ότι είχατε γράψει τα ίδια για τον Ισίδωρο Ντογιάκο; Μου διέφυγε; Όχι;

→ Ο Αλέξης Τσίπρας φιλοξενείται σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha στις 18:50, απαντώντας στις ερωτήσεις του Αντώνη Σρόιτερ.

→ Το Mega ήταν η πρώτη επιλογή του τηλεοπτικού κοινού την εβδομάδα 6 έως 12 Φεβρουαρίου. Πρώτευσε με 21% μέσο όρο στο σύνολο του κοινού, αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό με διαφορά 5 και πλέον ποσοστιαίων μονάδων (Alpha 15,9%, ΣΚΑΪ 14,2%, Star 9,3%, ANT1 8%, ΕΡΤ1 4,2%, OPEN 3,5%).

→ «Ανάλυσέ το» με τον Γιώργο Κουβαρά, από Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη, στις 22:00 η νέα προεκλογική εκπομπή της ΕΡΤ. Στην αρχισυνταξία η Κατερίνα Δούκα και στη διεύθυνση παραγωγής η Ξένια Ατματζίδου.

→ Καμπάνια για τα 100 χρόνια της εφημερίδας έκανε το «Βήμα» του… ΔΟΜ (καθότι οι παλιοί εμμένουν ότι «αυτός δεν είναι πλέον ΔΟΛ). Και ποιος έλειπε από τις αναφορές και τα δημοσιεύματα και τις επιτυχίες; Μα το όνομα του Σταύρου Ψυχάρη, που υπήρξε ο δημιουργός των καλυτέρων ημερών του εντύπου. Ντροπή…

→ Με αυστηρή ανακοίνωσή της η Deutsche Telekom επιχείρησε να δώσει τέλος στη φημολογία περί αποχώρησής της από τον ΟΤΕ. Η γερμανική εταιρεία χαρακτήρισε «εντελώς ανυπόστατη» τη φημολογούμενη πρόθεση πώλησης της συμμετοχής της στον οργανισμό, το οποίο αποκαλεί «στρατηγικής σημασίας».

→ Η ΕΡΤ με εξώδικό της στη Μελίσα Μαντζούκις απάντησε σε εκείνο της τραγουδίστριας, μέσω του οποίου αμφισβήτησε νομικά τη διαδικασία επιλογής για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023. Καθιστώντας την «αποκλειστώς υπεύθυνη  σε περίπτωση που από οποιαδήποτε ενέργειά σας δημιουργηθεί ζήτημα σχετικά με την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον φετινό διαγωνισμό, δεδομένου αφενώς του υψηλού κόστους, αφετέρου των στενών χρονικών περιθωρίων που τάσσονται από τους κανονισμούς της EBU για την ολοκληρωμένη συμμετοχή της χώρας μας».

→ Επιστρέφει το Champions League στην Cosmote TV: απόψε Μίλαν – Τότεναμ και Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου και αύριο Μπριζ – Μπενφίκα και Ντόρμουντ – Τσέλσι (τούτο παράλληλα και από το Mega). Σέντρα σε όλα, στις 22:00.

 → Η Cosmote TV απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ενόργανης Γυμναστικής, σειρά τεσσάρων μίτινγκ του κορυφαίου επιπέδου του αθλήματος.


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.