Μιντιάρχης | Ο ALPHA αλλάζει, ο εκδότης που φωνάζει και το Open… τρέμει

Μιντιάρχης | Ο ALPHA αλλάζει, ο εκδότης που φωνάζει και το Open… τρέμει

Μετονομάζεται ο Alpha Radio, προς Open η Τρέμη, μηνύει Πρετεντέρη ο Παππάς, μπάσιμο Τριανταφυλλίδου σε σειρά.

Επιβεβαιώνεται ένα ακόμη ρεπορτάζ της στήλης καθώς το Open αρχίζει… να τρέμει. Η πρόταση προς την Ολγα Τρέμη αφορά στην παρουσίαση του δελτίου αλλά υπάρχει και εναλλακτική: σχολιάστρια στο δελτίο και εκπομπή κατά την προεκλογική περίοδο. Η ίδια απέρριψε πρόταση του Action24 για μόνιμη συνεργασία.

→ Ειρήσθω εν παρόδω, από τις 5 Σεπτεμβρίου (!) σας είχα αποκαλύψει ότι αλλάζει όνομα ο Alpha Radio, ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννηδων πλέον. Εντέλει απορρίφθηκε εκείνο το αστείο Tallk και καταλήγουν σε Talk Radio που θα αντικαταστήσει τον Alpha, 11 χρόνια μετά την επιστροφή του στα ερτζιανά, από την 1η Μαρτίου.

→ Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει εκ νέου ο Νίκος Παππάς. Ως έπραξε και με την «Απογευματινή» – και η εφημερίδα υποχρεώθηκε να ανασκευάσει, αναφέροντας ότι δημοσίευσε ρεπορτάζ που δεν είχε τσεκάρει αν ισχύει – μιλάμε για Πούλιτζερ το νέο μιντιακό «τέκνο» του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο πρώην υπουργός κατέθεσε αγωγές κατά των εφημερίδων «Manifesto» και «Ελεύθερος Τύπος», καθώς και κατά του Γιάννη Πρετεντέρη των «Νέων» για «συκοφαντικά και ψευδή δημοσιεύματα».

→ Δεν έχει ανέβει τυχαία στην κορυφή το Mega. Τις προάλλες εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος μίλησε στη Νίκη Λυμπεράκη και όλες οι ερωτήσεις ήταν to the point.

→ Αληθεύει ότι η Σοφία Νικολάου σχεδόν απαίτησε να προσκληθεί σε συγκεκριμένη, πρωινή ενημερωτική εκπομπή «προκειμένου να ακουστεί και η δική της γνώμη» και η απάντηση ήταν πως «δεν μας αφήνουν από τη ΝΔ;».

→ Παραξενευτήκατε μερικοί με τα χθεσινά, μετεκλογικά σενάρια. Μα δεν διεκδικεί η στήλη ούτε το αποκλειστικό, ούτε το αλάθητο. Το μέιλ κατακλύστηκε (και σας ευχαριστώ). Η θέση της στήλης είναι υπέρ της Δημοκρατίας. Κι αν το Σύνταγμα προβλέπει ακόμη και συγκυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα, όταν διαβάζω τα περί «συγκυβέρνηση ηττημένων», ξερνάω. Ευχαριστώ.

Κουίζ: ειρήσθω εν παρόδω, με ποιον γνωστό εκδότη μιλούσε επί μακρόν χθες στο τηλέφωνο υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης; Να σας πω πάντως ότι αυτά που άκουσε από τον εκδότη, δυνατά, διόλου δεν του άρεσαν.

→ Το πρώτο debate των εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διεξαχθεί στο ΕΡΤNEWS και στην εκπομπή «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 22:00. Καλεσμένοι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου. Απέναντί τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Απόστολος Μαγγηριάδης και Σοφία Παπαϊωάννου. 

→ Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου είναι το νέο πρόσωπο που θα μετάσχει στη σειρά «Παγιδευμένοι» του ΑΝΤ1 και το οποίο θα δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά με την αινιγματική της προσωπικότητα. Θα υποδεχθεί την εισαγγελέα Αγγελική Ρούσσου. Είμαι φαν, να ξέρετε… Της Ιωάννας, όχι της σειράς.

→ Το πρώην Super B, με έδρα την Αχαΐα, λειτουργεί πλέον με κάλυψη σε Πελοπόννησο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Κύθηρα, νησιά Αργοσαρωνικού, νότια προάστια Αττικής και Νότια Στερεά Ελλάδα, ως μέλος του DMN Group που έχει το κανάλι Pronews. Έχει και συνεργασία με το Syros TV.


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.