Μιντιάρχης | Η ντροπή που ντράπηκε, οι αρνήσεις και το παρελθόν του Χιώτη

Μιντιάρχης | Η ντροπή που ντράπηκε, οι αρνήσεις και το παρελθόν του Χιώτη

Το φάουλ της ΕΡΤ, η εκπομπή της Παπίλα, οι δημοσιογραφικές «συγγνώμες» και, πάνω από όλα, μια χώρα που κλαίει εδώ και μέρες για τα Τέμπη…

Επιστροφή, θέλοντας και μη, στα… μιντιαρχικά μας, θέλοντας και μη, όταν η Ελλάδα βλέπει φέρετρα και κηδεύει φοιτητές μετά την τραγωδία των Τεμπών. Οι καλοί συνάδελφοι, κυρίως οι τηλεοπτικοί, διψούν για… ΘΑΔ: Θάνατο, Αίμα και Δάκρυα. Σεβαστείτε τον πόνο των ανθρώπων. Σεβαστείτε! Είναι δυνατόν σε κάθε κηδεία μετά τα Τέμπη να υπάρχουν κάμερες; Είναι δυνατόν;

Η Τατιάνα Στεφανίδου ζήτησε, λέει, συγγνώμη για τα όσα είπε και πρόβαλλε για τα Τέμπη. Ελάχιστοι δημοσιογράφοι απολογήθηκαν. «Σιωπή, δεν υπάρχει σε όλα τα πράγματα κουβέντα και νιώθω και άβολα με τον καλεσμένο μας» (σ.σ. πατέρα θύματος) είπε η Φαίη Μαυραγάνη στον ΑΝΤ1, «Δεν είμαστε “καλύτερα δε γίνεται” σήμερα και… Είμαστε μια εκπομπή που ορφάνεψε από τίτλο» είπε ο Ναταλία Γερμανού στον Alpha.

Ναι, στον Alpha, εκεί όπου (ο σύζυγος της Μαυραγάνη) εν μέσω αδιανόητης τραγωδίας, εν μέσω πένθους για όλη τη χώρα που κλαίει για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, τι θυμήθηκε να πει; «Ήταν άτυχος ο Μητσοτάκης», μας είπε ο Νίκος Μάνεσης, «επειδή συνέβη ενώ ήταν πρωθυπουργός». Ντράπηκε και η ντροπή, πια.

Αληθεύει ότι τις προάλλες, ενώ ήταν καλεσμένος στο δελτίο του Open και όδευε προς το κανάλι, ο Γιάννης Ραγκούσης καθώς οι συνάδελφοί του της ΝΔ αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη συζήτηση για την τραγωδία των Τεμπών;

Και γενικώς, τώρα που τα λέμε, πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι άφαντα από τα πάνελ. Άφαντα.

Άλλες, βέβαια, πήγαν να κάνουν εκπομπή για τα Τέμπη αμέσως μετά τα μπουζούκια…

«Να τον χαίρεστε κ. Τσίπρα, τον υποψήφιο περιφερειάρχη σας στη Στερεά Ελλάδα» πόσταρε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Βασίλης Χιώτης, με φωτογραφία ποσταρίσματος του Απόστολου Γκλέτσου, ότι θα τον… ξυλοφορτώσει για αυτά που λέει. Και κακώς τα λέει.

Αλλά ξέρετε τι θυμήθηκα με τον Χιώτη; Θυμάστε μια ιστορία που έλεγε ο Χιώτης, διευθυντής στον Βήμα FM τότε, ότι αυτοκτόνησε κάποιος που έχασε το σπίτι του και το πήρε σε πλειστηριασμό ο Αλέξης Τσίπρας; Και το είπε, και δεν ίσχυσε και ο Χιώτης απολύθηκε από τον σταθμό.

Εκεί στην «Αυγή», λίγο προσοχή…

Έχει και την πλάκα του. Νέος εκπρόσωπος Τύπου της κυβερνώσας παράταξης θα είναι, προεκλογικά, ο Άκης Σκέρτσος με βοηθό τη Μαρία Χούκλη. Και θα αντιμετωπίζει στα πάνελ την Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ Χούκλη και Τσαπανίδου εργάστηκαν την ίδια περίοδο στην ΕΡΤ (2004-09) επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.

Μετά από δημοσιεύματα (και δικό μας…) που θέλουν τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο να έχουν δεχθεί προτάσεις για μετακίνησή τους σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς (βλ. Mega), στον ΣΚΑΪ θα τους καλέσουν για να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους που λήγει το καλοκαίρι. Και λογικά από τη νέα σεζόν γυρίζουν στην επιτυχημένη ζώνη των 10. Αν, φυσικά, μείνουν στο κανάλι.

Προς τιμήν της, η Νατάσα Γιάμαλη πόσταρε και είπε παντού ότι έγινε λάθος στο ρεπορτάζ, ότι η Νίκη Κεραμέως παραβρέθηκε εν μέσω του πανελλαδικού πένθους σε προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ της Πέμπτης. Προς τιμήν της και δεν περίμενε… εξώδικο, όπως εσχάτως η «Απογευματινή» και τα «Παραπολιτικά».

Μα, τι ενώνει αυτά τα δύο έντυπα, τι…

Μέσα στον Μάρτιο θα βγει στον «αέρα» η νέα κοινωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 τα Σαββατοκύριακα με παρουσιάστρια την Ελίνα Παπίλα. Μαζί της ο ψυχοθαραπευτής Γιώργος Λάγιος, η Youtuber Νεφέλη Μπεγκ και ο Αντώνης Βλοντάκης. Παίζει να εμφανιστεί και ο γυμναστής Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης, σύντροφος της κόρης της Δέσποινας Βανδή, Μελίνας Νικολαΐδη

Το σαββατιάτικο «Just the 2 of Us» δεν βγήκε λόγω Τεμπών. Αλλά μη βάζετε στοίχημα ότι θα ξαναβγεί. Μετά το πόρισμα του εισαγγελέα, ακολουθεί ο αντίστοιχος οικονομικός και από εκεί ο Νίκος Κοκλώνης, μαθαίνω, δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα.

Δύο ακόμη ραδιοφωνικούς σταθμούς σχεδιάζει να δημιουργήσει ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, οι οποίοι θα προστεθούν στον Ράδιο Eurovision, που δημιουργήθηκε ειδικά για τον διαγωνισμό τραγουδιού: το Kosmos Jazz, που προήλθε από τον Kosmos FM, και το Δεύτερο Λαϊκά, που αποτελεί παρακλάδι του Δευτέρου Προγράμματος της ΕΡΤ.

Ως «fake news» χαρακτήρισε από το Mobile World Congress που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη η Ντομινίκ Λερουά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Telekom, δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η DT πουλάει το ποσοστό της στον ΟΤΕ.

Η ΕΡΤ έχασε χθες το χρυσό άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στην Κωνσταντινούπολη. Είδηση θα ήταν αν το έπιανε…

Κύριε Ζούλα, θα πέσουν ποτέ κεφάλια; Δεν έχουν πετύχει μετάλλιο live επί διοίκησή σας…


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.