Μιντιάρχης | Ο Κυριάκος ενεργοποιεί το σχέδιο «πάγος»...

Μιντιάρχης | Ο Κυριάκος ενεργοποιεί το σχέδιο «πάγος»…

Άλλαξε γνώμη μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες…

→ Αργά το βράδυ της Τετάρτης τέθηκε σε εφαρμογή το… σχέδιο-πάγος καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε τόσο έξαλλος με τον Αδωνη Γεωργιάδη που το… μάρμαρο θα έπρεπε άπαντες να το πληρώσουν και να κόψουν τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις!

→ Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε έξαλλο τον πρωθυπουργό με την ατάκα του, στο Blue Sky, πως «αν ο Καραμανλής έλεγε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα δεν θα έμπαινε κανείς». Τούτα ίσχυσαν ως το απόγευμα της Πέμπτης, οπότε ολοκληρώθηκε το «τεθλιμμένο» υπουργικό συμβούλιο και ο Μητσοτάκης ζήτησε από άπαντες… το αντίθετο. Ήτοι, όχι μόνο να βγαίνουν στα κανάλια αλλά να στηρίζουν με θέρμη το έργο της κυβέρνησης, τη μεταμέλειά της για τα Τέμπη, τη συγγνώμη (του ιδίου) και γενικώς, να φτιάξουν κλίμα.

→ Δική του ιδέα όλα αυτά; Όχι, αλλά του Αμερικανού επικοινωνιολόγου Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ, τον οποίο ο πρωθυπουργός εμπιστεύεται τυφλά και συμβουλεύεται στις κρίσεις. Έμαθα, δε, ότι ο Γιάνκης, όλες αυτές τις μέρες, έκανε και αρκετές αναφορές στη συμπεριφορά που επέδειξε ο Τζορτζ Μπους, όταν χτυπήθηκαν οι Δίδυμοι Πύργοι.

→ Ο τότε Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε συγκινημένος μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες «γεμίζοντας με συναίσθημα και συγκίνηση έναν ολόκληρο λαό» είπε ο Γκρίνμπεργκ στον Μητσοτάκη. Βέβαια, οι Αμερικανοί μόνο οργή ένιωσαν τότε – αλλά μην αφήνετε μια λεπτομέρεια να χαλάσει μια όμορφη ιστορία…

→ «Η κυβέρνηση γνώριζε τις ασύλληπτες ελλείψεις, αλλά δεν κινήθηκε ούτε έγκαιρα, ούτε και αποφασιστικά για να τις αντιμετωπίσει», ανέφερε η «Καθημερινή» στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Πολιτική ευθύνη». Κατά τα άλλα, όλοι φταίμε, ως μας λένε. Όλοι;

→ Απρογραμμάτιστο ή όχι (παίζει κι αυτό…) ο Νίκος Χατζηνικολάου τάχθηκε χθες, πριν το γκάλοπ της Marc στο δελτίο του ΑΝΤ1, ενάντια σε αυτό: «δεν γίνεται να κάνουμε γκάλοπ ενώ γονείς κηδεύουν ακόμη τα παιδιά τους» είπε, αναφερόμενος στα Τέμπη. Ολόσωστος μεν, υποκριτικός δε: και το παρουσίασε, και το σχολίασε.

→ Μια ο Γιώργος Λιάγκας, μια η Κατερίνα Καινούργιου, πρέπει να καταλάβουν αυτά τα παιδιά ότι αδιαφορούμε για το τι πιστεύουν. Το «εγώ» τους δεν είναι πάνω από την επικαιρότητα. Ξέρουν όμως ότι, αν γίνουν νούμερα, φέρνουν νούμερα. Και το πουλάνε.

→ Αληθεύει ότι εδώ και μερικά 24ωρα ο Άρης Πορτοσάλτε κυκλοφορεί με σωματοφύλακες;

→ Νέο διοικητικό συμβούλιο εξελέγη στην ΕΙΙΡΑ. Ο Κωνσταντίνος Φωτόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος μετά και την παραίτηση της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου ιδιοκτήτριας της Frontstage. Αντιπρόεδρος εξελέγη η Αγγέλα Κακαουνάκη.


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.