Μιντιάρχης | Τα βάζουν (και) με το ΕΣΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ…

Μιντιάρχης | Τα βάζουν (και) με το ΕΣΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ…

Βλέπουν «κυβερνητικές μεθοδεύσεις» πίσω από τη νέα απόφαση περιορισμού εμφανίσεων αν και οι προσεχείς εκλογές δεν διεξάγονται με λίστα.

«Κυβερνητικές μεθοδεύσεις» βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη γνωμοδότηση που έκανε το ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών και των στελεχών των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο ενόψει της αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου.

Ως και τις αρχαιρεσίες της 21ης Μαΐου ίσχυε ο περιορισμός των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εμφανίσεων των υποψηφίων βουλευτών. Παρότι οι νέες εκλογές θα γίνουν με λίστα, άρα δεν υπάρχει θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των υποψηφίων για την εξασφάλιση του σταυρού προτίμησης που κρίνει την εκλογή τους, το ΕΣΡ θεωρεί ότι πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ οι σχετικές απαγορεύσεις που προβλέπονται από τον νόμο. «Είναι μια αιφνίδια, περίεργη και αμφιλεγόμενη απόφαση» λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις προηγούμενες δύο εκλογές που ίσχυσε η λίστα (στις δεύτερες κάλπες του 2012 και σε εκείνες του Σεπτεμβρίου του 2015), οι περιορισμοί στις εμφανίσεις δεν εφαρμόστηκαν, ακριβώς για το λόγο ότι εξέλειπαν οι συνθήκες που τις επιβάλλουν.

Κι όμως, δύο μέρες μετά τη διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η ηγεσία του σχεδιάζει να βγάζει συγκεκριμένα στελέχη και υποψήφιους βουλευτές του στα τηλεοπτικά πάνελ  υπήρξε ερώτηση προς το ΕΣΡ, προκειμένου το συμβούλιο να γνωμοδοτήσει για το θέμα. Και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξέδωσε αμέσως γνωμοδότηση σύμφωνα με την οποία οι περιορισμοί που ισχύουν σε εκλογές με σταυρό, παραμένουν και σε εκλογές με λίστα. Γιατί; Διότι… δεν υπάρχει ειδική διάταξη του νόμου που να θεσπίζει εξαίρεση για τις εκλογές με λίστα.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.