Μιντιάρχης | Εντέλει ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε και το ΕΣΡ… εκτέθηκε

Μιντιάρχης | Εντέλει ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε και το ΕΣΡ… εκτέθηκε

Χωρίς περιορισμό στον αριθμό των εμφανίσεων των υποψηφίων βουλευτών οι εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Με γνώμονα το γεγονός ότι οι επικείμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης, η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, αποφάσισε, ότι οι υποψήφιοι βουλευτές, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, θα εμφανίζονται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης χωρίς περιορισμούς.

Διευκρινίζεται ότι, παραμένει σε ισχύ η αναλογική κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων, όπως διαμορφώθηκε με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου 2023.

Από τη στιγμή που δεν υφίσταται περιορισμός στον αριθμό των εμφανίσεων των υποψηφίων βουλευτών στους ραδιοφωνικούς και τους τηλεοπτικούς σταθμούς ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου, αποτελεί μια δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε διακρίνει «κυβερνητικές μεθοδεύσεις» στην απόφαση του ΕΣΡ. Πρακτικά η Διακομματική… άδειασε το ΕΣΡ, φόρα παρτίδα.

Η ΚΥΑ που υπογράφουν οι υπηρεσιακοί υπουργοί Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού και Επικρατείας, Βασίλειος Σκουρής, αναφέρεται ότι «ότι οι υποψήφιοι βουλευτές για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 δεν καταλαμβάνονται από τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 3023/2002 (Α’ 146), της παρ. 2 του άρθρου 18 του π.δ. 15/2022 (Α’ 39) και της παρ. 2 του άρθρου 47 του π.δ. 26/2012 (Α’ 57), εφαρμάζονται οι κανόνες δεοντολογίας ως προς την άμεση και έμμεση προβολή τους, ιδίως δε η αρχή της ισότιμης μεταχείρισής τους από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.