Μιντιάρχης | Κυριακού και Μαρινάκης εναντίον Βαρδινογιάννη και Σταθόπουλου

Μιντιάρχης | Κυριακού και Μαρινάκης εναντίον Βαρδινογιάννη και Σταθόπουλου

Το νέο μιντιακό… μέτωπο είναι οι εταιρείες παραγωγής.

Οι επιχειρηματίες της μιντιακής αγοράς επενδύουν πλέον στις εταιρείες παραγωγής. Όχι σόλο. Συμπράττοντας.

Τις προάλλες διαβάσατε για τη δημιουργία της Oscar, μιας εταιρείας παραγωγής με τον οβολό των Βαγγέλη Μαρινάκη (Alter Ego Media) και Θοδωρή Κυριακού (ΑΝΤΕΝΝΑ Group) και μια σύμπραξη που μειώνει κατά πολύ το κόστος παραγωγών εκπομπών αλλά και σειρών.

Το εγχείρημα της Oscar Productions ανέλαβε ο Αντώνης Μάτσος, αποχωρώντας από τη διεύθυνση παραγωγής του Mega) και σταδιακά θα «απορροφήσει» μεταφερθεί και προσωπικό που εργάζεται στην εταιρεία ΑΝΤΕΝΝΑ Studios αλλά και στην εταιρεία παραγωγής RED Productions του Mega.

Η Oscar Productions αποτελεί πρακτικά… απάντηση στην αντίστοιχη κίνηση της United Media (με εν Ελλάδι επικεφαλής τον Νίκο Σταθόπουλο) και των Alpha και Star του ομίλου Βαρδινογιάννη, ως έναν από τα… πρελούδια της επικείμενης εξαγοράς του Alpha από την ιδιοκτήτρια της Nova. Εδώ και λίγους μήνες στην εταιρεία παραγωγής Green Pixel Productions ανήκουν τα Studio Pro και η νέα εταιρεία μετονομάστηκε σε GP Studios.

Μιας και ο ΣΚΑΪ δεν μπαίνει στο… τριπάκι, η πιάτσα βοά για το ποια εκ των Oscar Productions και GP Studios θα κατορθώσει να συνεργαστεί με το Open…


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.